Lain-Lain

Pekerjaan untuk Felon dalam Teknologi Maklumat – Ketahui Sama ada Anda Sesuai untuk Pekerjaan Mesra Felon Ini

Peluang pekerjaan teknologi maklumat untuk penjenayah membayar dengan baik dan menawarkan kemajuan kerjaya yang pantas. Pekerjaan IT untuk penjenayah memang memerlukan pengetahuan teknikal yang luas tetapi kelebihan utama pekerjaan IT untuk penjenayah ialah permintaan untuk kemahiran IT adalah tinggi berbanding industri lain walaupun semasa kegawatan ekonomi semasa.

Menurut kajian terbaru oleh Biro Statistik Buruh Jabatan Tenaga Kerja, pekerjaan IT dijangka berkembang lebih dua kali lebih cepat daripada purata untuk semua pekerjaan lain. Laporan ini mengambil kira bust dan pemulihan dot-com terkini serta aliran penyumberan luar. Dalam erti kata lain, walaupun dengan kekurangan pekerjaan IT dan kemerosotan ekonomi, industri IT masih merupakan salah satu industri pertumbuhan terkemuka di AS hari ini.

Jadi apakah pekerjaan IT untuk penjenayah yang tersedia?

Teknologi Maklumat ialah kajian, reka bentuk, pelaksanaan dan pengurusan sistem maklumat berasaskan komputer, terutamanya aplikasi perisian dan perkakasan komputer.

Pekerjaan IT untuk penjenayah yang mendapat permintaan tinggi termasuk jurutera perisian komputer, sistem rangkaian dan penganalisis komunikasi data, penganalisis sistem dan pentadbir rangkaian dan sistem, sekali lagi menurut laporan Jabatan Buruh.

Oleh kerana bidang IT agak besar, tidak ada satu jenis personaliti yang diperlukan untuk berjaya. Terdapat ruang untuk introvert, kedua-dua orang IT teknikal dan perniagaan ekstrovert atau orang IT yang berorientasikan jualan.

Walau bagaimanapun, satu kualiti yang perlu dimiliki oleh semua orang IT ialah kesediaan untuk terus belajar. Program perisian dan perkakasan komputer masa kini akan ketinggalan zaman dalam beberapa tahun jadi profesional IT mesti sentiasa mengkaji teknologi baharu.

Pekerjaan untuk Felons: Teknologi Maklumat

Teknologi maklumat adalah salah satu laluan kerjaya yang sesuai untuk bekas penjenayah kerana terdapat banyak pekerjaan IT untuk penjenayah yang tersedia disebabkan oleh kadar pertumbuhan industri yang tinggi.

Jika anda memohon pekerjaan tetap maka anda pasti perlu melalui pemeriksaan latar belakang. Ini boleh menjadi masalah jika kerja IT melibatkan pengendalian banyak maklumat sensitif. Sama ada anda boleh mendapatkan pekerjaan selepas majikan mengetahui tentang masa lalu anda bergantung pada jenis jenayah, keterkinian dan bukti pemulihan.

Satu pilihan yang anda boleh lihat ialah bekerja secara bebas. Tiada pemeriksaan latar belakang akan terlibat kerana anda tidak akan diambil bekerja oleh mana-mana syarikat atau organisasi. Pekerjaan IT bebas untuk penjenayah hanya memerlukan mencari pelanggan dan bekerja sebagai kontraktor bebas. Ini telah menjadi sangat popular di kalangan penjenayah kerana internet telah menjadikannya lebih mudah berbanding sebelum ini untuk mencari peluang pekerjaan IT bebas untuk penjenayah dalam talian. Anda juga boleh bekerja dari keselesaan rumah anda sendiri. Ini adalah pilihan yang bagus untuk mereka yang ingin meluangkan lebih banyak masa bersama keluarga mereka serta mereka yang kurang upaya.

Pekerjaan untuk Felons: Teknologi Maklumat

Hampir semua kolej dan universiti di AS mempunyai program IT supaya anda tidak akan menghadapi sebarang masalah mencari program pensijilan, diploma atau ijazah yang sesuai untuk anda. Anda boleh memilih sama ada belajar di kampus atau dalam talian.

Pekerjaan IT bergaji tinggi terbaik untuk penjenayah memerlukan ijazah sarjana muda dalam teknologi maklumat dan/atau pensijilan jadi simpan itu dalam pekerjaan saya jika anda ingin bekerja untuk syarikat IT terkemuka.

Sebaliknya, terdapat beberapa syarikat yang menawarkan latihan sambil bekerja walaupun ini kebanyakannya untuk pekerjaan peringkat permulaan.

Untuk kerja bebas, anda memerlukan sekurang-kurangnya beberapa pensijilan dan mungkin ijazah bersekutu. Pelanggan yang mengupah pekerja bebas akan melihat kedua-dua kelayakan dan pengalaman supaya apabila anda telah membina sejarah kerja IT yang baik, anda akan dapat memilih daripada antara pekerjaan IT yang bergaji lebih baik untuk penjenayah.

Pekerjaan Teknologi Maklumat untuk Felons: Ringkasan

Pekerjaan teknologi maklumat untuk penjenayah adalah pilihan yang baik untuk bekas pesalah kerana mereka membayar dengan baik. IT juga merupakan industri yang berkembang pesat dengan banyak peluang pekerjaan untuk penjenayah. Teknologi maklumat adalah bidang yang besar dan orang dari semua jenis personaliti boleh berjaya dalam jenis kerja ini tetapi anda harus bersedia untuk belajar dan menguasai teknologi yang sentiasa berkembang. Di samping itu, anda perlu menamatkan kursus diploma atau ijazah dalam teknologi maklumat untuk mendapatkan pekerjaan terbaik untuk penjenayah yang ada.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Pekerjaan untuk Felon dalam Teknologi Maklumat – Ketahui Sama ada Anda Sesuai untuk Pekerjaan Mesra Felon Ini
oleh Michael J. Martin

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker