Berita Teknologi

Nampaknya telefon Pixel 6 secara tidak sengaja memanggil kenalan rawak

Google Pixel 6 dalam warna Sorta Seafoam di tangan menunjukkan skrin utama dan paparan

Jimmy Westenberg / Android Authority

TL;DR

  • Sesetengah pemilik siri Pixel 6 melaporkan bahawa telefon mereka sedang memanggil kenalan secara rawak.
  • Pepijat itu nampaknya berkaitan dengan Google Assistant, walaupun masalah berlaku semasa sesetengah pengguna sedang tidur.

milik Google Piksel 6 telefon boleh dikatakan peranti terbaik yang pernah dihasilkan oleh gergasi carian itu, menampilkan spesifikasi terbaik dan tanda harga yang kompetitif. Telefon kelihatan mempunyai beberapa pepijat pada ketika ini, dan kami nampaknya boleh menambah satu lagi gangguan pada senarai.

A benang reddit (h/t: pengguna Twitter @erivaldoff) telah memperincikan pepijat Pixel 6 dan Pixel 6 Pro yang melihat telefon secara tidak sengaja memanggil kenalan rawak. Benang ini memaparkan sebilangan orang yang mengadu tentang gangguan, dengan ramai yang menyatakan bahawa telefon mereka ditinggalkan bersendirian atau di dalam poket mereka apabila panggilan itu berlaku.

Pesalahnya nampaknya Pembantu Google, yang nampaknya mendaftarkan arahan panggilan telefon. Tetapi sesetengah Redditor menyatakan bahawa pepijat panggilan berlaku semasa mereka sedang tidur atau semasa persekitaran mereka benar-benar sunyi. Jadi nampaknya Assistant tidak boleh menyalahtafsir bunyi latar belakang atau perbualan.

Pengguna di Google Piksel Komuniti forum juga telah melaporkan isu itu, mengatakan dail punggung berlaku semasa telefon berada di dalam poket mereka. Beberapa pengguna di forum ini juga menyatakan bahawa telefon akan mendail kenalan yang sama dan bukannya kenalan rawak setiap kali, memaksa mereka memadamkan nombor telefon tersebut sebagai penyelesaian. Sesetengah Redditor juga mengatakan bahawa mereka telah melumpuhkan fungsi skrin kunci Assistant untuk menangani pepijat.

Kami telah menghubungi wakil Google untuk mengetahui lebih lanjut tentang isu ini dan sama ada syarikat sedang berusaha untuk membetulkan. Kami akan mengemas kini artikel jika/apabila syarikat kembali kepada kami.

Adakah anda mengalami masalah ini? Beritahu kami di bahagian komen.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Nampaknya telefon Pixel 6 secara tidak sengaja memanggil kenalan rawak
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker