Berita Teknologi

Motorola boleh meningkatkan pesaingnya dengan telefon kamera 200MP pertama

Ryan Haines / Android Authority

TL;DR

  • Khabar angin baru mencadangkan Motorola akan menjadi firma pertama yang menggunakan sensor kamera 200MP Samsung.
  • Xiaomi mungkin mengikutinya kemudian pada tahun 2022.
  • Samsung dijangka memperkenalkan telefon kamera 200MP ke pasaran pada 2023.

Samsung melancarkan 200MPnya Isocell HP1 sensor kamera kembali pada bulan September tanpa pengesahan jelas pengeluar mana yang boleh menggunakannya pada masa hadapan. Sekarang, kita mungkin mempunyai idea yang lebih baik tentang syarikat mana yang boleh mendapatkannya terlebih dahulu.

stesen sembang digital telefon motorola 200mp

Tidak jelas model Motorola mana yang akan mendapat penghormatan itu, tetapi pemberi maklumat mencadangkan Moto Edge X yang digoda akan menjadi yang pertama menggunakan dua penderia OmniVision baharu dalam siaran yang sama.

Lihat juga: Telefon kamera terbaik yang boleh anda beli

Bagaimana pula dengan Samsung dan Xiaomi?

Khabar angin terkini bertentangan dengan anggapan awal bahawa Xiaomi akan menewaskan pesaingnya dengan pukulan 200MP. Petua awal mencadangkan bahawa Xiaomi akan menjadi yang pertama menggunakan sensor itu, tetapi kami masih belum melihat pengesahan daripada syarikat itu. Stesen Sembang Digital percaya bahawa Xiaomi masih menguji sensor, manakala Ice Universe memahami syarikat itu masih akan melancarkan peranti pada H2 2022.

Bagi Samsung, syarikat itu hanya boleh melancarkan telefon kamera 200MP pada 2023, setiap Ice Universe. Itu agak lama lagi. Tidak dapat dipastikan sama ada Samsung akan menggunakan Isocell HP1 atau semakan penderia dalam telefon masa hadapan.

Samsung telah meningkatkan ante megapiksel dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Tetapi walaupun fokus pada kuantiti megapiksel, ia bukan satu-satunya faktor yang mempengaruhi prestasi kamera telefon pintar. Dalam keputusan pembelian anda, anda mungkin ingin mempertimbangkan penderia dan saiz piksel, prestasi pemprosesan perisian dan apertur, antara faktor lain.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Motorola boleh meningkatkan pesaingnya dengan telefon kamera 200MP pertama
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker