Lain-Lain

Kepentingan Teknologi Elektronik

Kami telah mengambil langkah-langkah di jalan menuju masa depan yang tidak boleh diambil semula atau dibatalkan. Kepentingan teknologi elektronik kini sudah sebati dalam setiap gentian masyarakat kita, dari stesen yang paling rendah sehinggalah ke pejabat yang diidamkan Presiden negara kita.

Kepentingan teknologi elektronik berkembang pesat dengan ditinggalkan, menggandakan dirinya setiap empat belas hingga dua puluh empat bulan, sentiasa menjadi sesuatu yang kita tidak akan lakukan tanpanya, berkat pertumbuhan teknologi. Tugasan yang memakan masa yang dahulunya mengambil masa berjam-jam, malah berhari-hari, kini dapat dicapai dalam beberapa minit.

Komputer dan Internet menyediakan pelbagai kaedah baharu yang telah diperbadankan untuk pemprosesan aktiviti perniagaan biasa, berkembang lebih besar dan disesuaikan ke tahap di mana ia sangat terintegrasi dalam struktur semasa.

Tanpa Kepentingan teknologi elektronik, tugas rutin yang kini hanya mengambil masa, terima kasih kepada komputer, sebaliknya akan mengambil masa berjam-jam, malah berhari-hari untuk menyusun maklumat sahaja.

Kepentingan teknologi elektronik dalam komunikasi adalah tempat berita paling banyak dipanggil. Sebagai salah satu industri yang paling pesat membangun di dunia, telefon bimbit telah merevolusikan cara kita hidup dan berkomunikasi antara satu sama lain dan dunia.

Semua orang ingin dimaklumkan apabila inovasi baharu dalam industri telefon bimbit didedahkan. Penambahan internet, serta sistem navigasi GPS, menghantar industri komunikasi yang mengejutkan kepada bank di bawah berat wang yang dibuat.

Teknologi dalam sistem penjagaan Kesihatan sahaja telah mempunyai kesan jangka panjang. Kelajuan dan keupayaan penyimpanan komputer telah memudahkan dan meningkatkan kecekapan sistem penyimpanan rekod, ini hanyalah puncak gunung ais teknologi.

Banyak sistem hospital menghubungkan seluruh jabatan, daripada doktor mereka ke jabatan perakaunan, farmasi dan pengebilan. Semua menggunakan sistem yang dipanggil HIS. HIS ialah (sistem maklumat hospital). HIS ialah perisian yang digunakan oleh semua hospital dan menyepadukan kebanyakan jabatan mereka.

Saya percaya terobosan dalam bidang teknologi elektronik dalam Sistem Pendidikan perlu diterokai dengan lebih meluas. Kos keterlaluan pendidikan kolej yang baik bersempadan dengan bidang jenayah rompakan.

Dengan meletakkan pada harga yang tidak boleh dicapai pada pendidikan pilihan mereka, sistem pendidikan mencuri bukan sahaja masa depan mereka, tetapi menafikan masyarakat daripada potensi sumbangan mereka.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Kepentingan Teknologi Elektronik
oleh G.W. Moran

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker