Berita Teknologi

Kebanyakan anda berpendapat larangan Huawei harus digugurkan sama sekali

Kris Carlon / Android Authority

Sudah lebih dua tahun sejak AS memulakan a larangan perdagangan terhadap Huawei, memetik kebimbangan keselamatan untuk membenarkan bahagian rangkaian dan pengguna pengeluar China itu. Ini telah mengakibatkan jenama itu kehilangan akses kepada pembekal utama (termasuk rakan kongsi pembuatan cip TSMC) serta sokongan Google.

AS baru laksanakan undang-undang lain menyasarkan Huawei (dan lain-lain) minggu lepas, tetapi kami tertanya-tanya apa Android Authority pembaca memikirkan situasi yang sedang berlaku. Kami kemudiannya menjalankan tinjauan pendapat, dan beginilah cara anda mengundi.

Patutkah larangan Huawei diketatkan atau dilonggarkan?

Keputusan

Tinjauan pendapat kami memperoleh lebih daripada 1,200 undian setakat ini, dan ~57% responden mengatakan larangan Huawei harus digugurkan sama sekali. Ini boleh difahami oleh peminat Huawei khususnya, kerana kami telah melihat beberapa perkakasan hebat seperti Pasangan X2, Mate 40 Pro, dan Siri P50. Jadi pengguguran larangan AS akan membuka pintu untuk lebih banyak bekalan chipset dan integrasi Google yang sangat penting.

Sementara itu, ~25% pembaca yang ditinjau memihak kepada larangan yang sebenarnya diperketatkan. Akhirnya, ~17% responden berkata larangan itu harus dilonggarkan dan bukannya diketatkan atau digugurkan sama sekali.

Apabila anda melihatnya dengan cara lain, kira-kira 74% pembaca yang ditinjau menyokong larangan Huawei digugurkan atau dilonggarkan. Semuanya menunjukkan bahawa sekatan semasa kebanyakannya tidak popular di kalangan Android Authoritypembaca.

Komen

  • Drone9: Selama bertahun-tahun berpolitik dan masih tiada laporan rasmi, bukti atau penemuan yang didokumenkan pernah dibentangkan. kelakar sungguh.
  • Avieshek: Ia harus diperketatkan : Untuk peralatan rangkaian kerana itulah artikel fokus anda. Bagi elektronik pengguna, mengapa tidak mulakan dengan penjenamaan baharu seperti yang dilakukan PUBG dengan India Ban – wang itu adalah milik anda, mereka tidak membekukan akaun anda? Ia lebih cepat daripada mengeluarkan lebih banyak wang.
  • Albin: Di sini, di Kanada, kerajaan persekutuan telah “mengarut” keputusan sama ada Huawei boleh membuat kontrak untuk membina rangkaian 5G (ia sudah besar dalam infrastruktur 4G sedia ada) – penyelesaian penahanan Meng (CFO), kesinambungan pentadbiran Biden larangan Trump, dan “Five Eyes” (termasuk Aussie dan UK) kebimbangan perkongsian keselamatan telah mendorong untuk menolak, dan akan menjadi negatif untuk Huawei. Akibatnya mungkin penangguhan bertahun-tahun dan kos tambahan kepada pengguna Kanada untuk membina, bergantung pada pesaing Eropah dengan kapasiti yang lebih terhad dan teknologi yang lebih mahal. Bukan dalam kecekapan saya untuk memutuskan sama ada kebimbangan keselamatan yang sah tentang China boleh ditangani secara rasional jika kurang ideologi dan permainan perdagangan dalam permainan.

Terima kasih kerana mengundi dalam tinjauan pendapat ini. Adakah anda fikir larangan Huawei akan ditarik balik atau dilonggarkan dalam masa terdekat? Beritahu kami melalui komen di bawah.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Kebanyakan anda berpendapat larangan Huawei harus digugurkan sama sekali
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker