Lain-Lain

Kebaikan dan Keburukan Menyasarkan Kerajaan Persekutuan Untuk Pembiayaan Geran Teknologi Bukan Untung

Apabila mencari geran teknologi seseorang harus melihat kebaikan dan keburukan menyasarkan kerajaan persekutuan untuk membiayai geran teknologi untuk perniagaan bukan untung. Apabila mencari pembiayaan untuk program saya berpendapat bahawa terdapat tiga kelebihan menyasarkan kerajaan persekutuan 1. Wang itu pasti, 2. Terdapat akses mudah kepada maklumat, dan 3. Lebih banyak pesanan, maka lebih banyak keuntungan. Manakala, tiga kelemahan ialah: cadangan tawaran yang banyak, kerja kertas yang banyak sepanjang mengekalkan kontrak, dan persaingan yang hebat.

Kelebihan pertama yang saya senaraikan ialah wang itu pasti. Jika syarikat saya mendapat kontrak perniagaan daripada kerajaan, mereka pasti akan dibayar. Ia akan memotong pembayaran lewat atau proses kutipan yang sedang kami berurusan dengan entiti atau individu yang lebih kecil. Kelebihan kedua untuk menyasarkan kerajaan persekutuan ialah kerajaan boleh menyediakan akses yang lebih mudah untuk maklumat untuk kontraktornya melalui tapak internet terkini, yang anda tidak selalu mempunyai akses kepada pembekal yang lebih kecil. Akhir sekali, kelebihan ketiga yang saya lihat ialah pesanan yang lebih besar sama dengan keuntungan yang lebih besar. Mendapatkan kontrak kerajaan berkemungkinan besar akan menjadi pesanan dan keuntungan yang besar bagi syarikat kami yang akan berbaloi dengan sebarang halangan yang mungkin perlu kami lalui dalam jangka masa panjang.

Kelemahan pertama yang saya lihat untuk menyasarkan kerajaan persekutuan ialah kemungkinan besar terdapat proses cadangan bidaan yang meluas. Kami telah menyerahkan bidaan untuk pembekal tempatan yang tidak dapat dibandingkan dengan beberapa ratus halaman yang mungkin terkandung dalam cadangan kerajaan. Ini bermakna banyak masa fizikal dilaburkan untuk menyediakan tawaran untuk cadangan. Kedua, saya berpendapat bahawa kelemahan utama bagi syarikat saya jika kami mendapatkan tawaran kerajaan ialah terdapat sejumlah besar kertas kerja yang terlibat untuk mengekalkan kontrak. Kerajaan berada di bawah mata umum dan dengan itu menetapkan peraturan ketat yang mesti dipatuhi oleh pembekal, termasuk banyak kertas kerja! Ini sekali lagi, melibatkan banyak jam untuk memenuhi kewajipan ini. Kelemahan ketiga yang saya percaya ialah persaingan akan menjadi hebat. Walaupun kerajaan diminta untuk memihak kepada perniagaan yang lebih kecil, saya fikir persaingan antara perniagaan yang lebih kecil itu akan menjadi sangat hebat. Saya merasakan bahawa syarikat saya akan berada dalam kerugian berbanding pesaing lain hanya berdasarkan fakta bahawa pertama, kami bukanlah perniagaan yang tertekan dan kedua bahawa kami bukan perniagaan milik minoriti.

Setelah mengatakan semua ini, saya akan menasihati kepimpinan syarikat saya untuk “melakukannya”! Saya fikir mereka harus meneruskan kontrak kerajaan dan saya mewajarkan ini dengan mengatakan saya fikir kelebihannya mengatasi kelemahan dalam situasi kita. Saya fikir potensi keuntungan sahaja akan membenarkan cadangan saya. Walau bagaimanapun, sebelum membuat keputusan muktamad untuk meneruskan, saya juga akan mengesyorkan kepada syarikat saya supaya mereka menyemak belanjawan semasa kami dan memastikan kos jam tambahan yang terlibat dalam menyediakan cadangan tawaran adalah berpatutan walaupun kontrak tidak diberikan. Kemudian, sudah tentu, jika kontrak itu diberikan kos penyelenggaraan kertas kerja perlu dipertimbangkan juga.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Kebaikan dan Keburukan Menyasarkan Kerajaan Persekutuan Untuk Pembiayaan Geran Teknologi Bukan Untung
oleh Wayne Frederick

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker