Berita Teknologi

Kami bertanya, anda memberitahu kami: Inilah perasaan anda sebenarnya tentang Sony Xperia Pro-I

sony xperia pro i 1

Sony mungkin terkeluar daripada pasaran telefon pintar arus perdana pada masa kini, tetapi sudah pasti ia tidak dilakukan untuk berinovasi dalam landskap mudah alih. Penderia kamera besar, paparan resolusi tinggi dan tanda harga yang lebih tinggi ialah nama permainan telefon pintar Sony. Telefon pintar terbaru syarikat itu, iaitu Xperia Pro-I, sesuai dengan bil itu dengan sempurna.

Xperia Pro-I mempunyai sensor kamera 1 inci yang besar, yang membolehkan telefon menangkap dalam dwi apertur f/2.0 dan f/4.0 serta memberikan kurang hingar cahaya malap, lebih banyak bokeh dan autofokus yang kononnya meliputi 90% daripada bingkai. Sensor ini disokong oleh dua lensa tambahan: sensor 12MP 1/2.9 inci dengan apertur f/2.4 dan lensa 12MP 1/2.5 inci kedua dengan apertur f/2.2 untuk tangkapan yang lebih luas.

Baca juga: Telefon kamera terbaik yang boleh anda beli

Ini bukan semua tentang kamera. Xperia Pro-I dikuasakan oleh pemproses Snapdragon 888 Qualcomm dan 12GB RAM. Paparan 6.5-inci 120Hz 4K yang besar terletak di hadapan telefon, memberikan resolusi 3,840 x 1,644 yang tajam.

Jadi ya. Peraturan telefon ini, sekurang-kurangnya di atas kertas. Kami bertanya kepada anda perasaan anda tentang peranti baharu itu dan ramai di antara anda mempunyai beberapa pemikiran. Teruskan membaca untuk melihat perasaan pembaca kami tentang telefon pintar mahal baharu Sony.

Siri Sony Xperia Pro-I: Panas atau tidak?

Daripada 1,414 jumlah undian, 1,174 (83%) pembaca kami berkata Sony Xperia Pro-I sememangnya panas. Banyak komen dalam artikel kami menunjukkan strategi pemasaran kamera Sony, yang disesuaikan dengan mereka yang benar-benar mahukan kamera terbaik pada telefon pintar. Komen lain mencadangkan Xperia Pro-I sebenarnya membenarkan tanda harga $1,800.

Hanya 240 daripada pembaca kami, atau ~17%, berkata mereka bukan peminat terbaharu Sony. Tanda harga dipetik oleh ramai pengulas sebagai kelemahan utama untuk telefon.

Beberapa komen anda

Carta di atas memberi anda pandangan yang mudah dihadam tentang perasaan pembaca kami tentang Sony Xperia Pro-I. Walau bagaimanapun, pandangan yang lebih bernuansa memerlukan membaca apa yang pembaca kami katakan. Berikut adalah pilihan ulasan anda!

 • Radiohedgefund: Katakan perkara yang anda suka tentang Sony tetapi sekurang-kurangnya mereka masih membuat telefon untuk orang dewasa. Mereka tidak lari daripada istilah kamera dalam pemasaran mereka, lebih suka merujuk kepada titik rujukan mm klasik daripada sudut lebar yang lebih samar-samar. Mereka secara aktif menolak kawalan manual dalam tangkapan promosi peranti mereka dan sebenarnya mempercayai pengguna untuk *mengejutkan* belajar tentang fotografi untuk memanfaatkan telefon mereka sepenuhnya dan bukannya bergantung pada AI untuk melakukan segala-galanya. Anda sentiasa boleh mendapatkan tangkapan selamat malam daripada telefon jika anda menggunakan pengatup panjang dan tripod. Bandingkan ini dengan rakan berasaskan buah-buahan kami yang membuat apa yang dipanggil telefon ‘Pro’ tetapi masih tidak menyokong mod kamera manual pada apl mereka sendiri dan menggunakan sambungan USB 2.0 kilat 60mbs untuk memindahkan semua video 4K itu.
 • Leroy: Seberapa baik foto telefon kamera Sony? Saya tidak tahu kerana saya tidak akan membazir lebih daripada $1,000 atau $2,000 untuk mengetahui ia tidak lebih baik daripada telefon kamera lain.
 • PhoenixWitti: Tidak berminat pada mereka memotong sensor walaupun.
 • Kacey Hemway: $1800? lol Anda boleh membeli Fuji X-T2 terpakai dengan kanta kit pada harga ~$900 dan telefon baharu pada harga ~$900. Bruh, harga ini mengarut. Saya rasa jika anda membenci kamera sebenar dan hanya menyukai telefon dengan saiz penderia @ aksara, maka anda boleh menunggu 6 bulan dan membeli telefon itu dengan harga separuh.
 • nemo: Agak kecewa berharap sony menggunakan teknologi ini pada 1 markah 4 yang akan memberi mereka kelebihan. juga hanya ram 12GB dan storan 512MB? Saya sekurang-kurangnya mahu melihat ram 16GB (atau lebih) dan storan 1TB. dan mungkin lebih banyak spesifikasi untuk membezakannya lebih menjadikannya lebih tegar katakan sebagai contoh mereka meningkatkan saiz bateri mungkin overclocked cip untuk lebih kuasa dan pada masa yang sama menambah lebih penyejukan untuk mengimbangi. Soalan untuk anda semua, apakah perkara sebenar yang anda ingin lihat di sini pada telefon ini di mana anda akan menjadi seperti najis ini benar-benar untuk yang profesional… Apakah bahan lain dari telefon ini? adakah ia bergetah seperti model tahun lepas?
 • DBS: Tidak seperti Fold dan iPhone…sekurang-kurangnya yang ini melakukan yang terbaik untuk mewajarkan tanda harga.
  Ia tidak mempunyai SEBARANG ciri asas dan ia menawarkan anda lebih banyak untuk wang anda daripada mana-mana yang lain.
  Ia juga tidak mengikut trend bodoh seperti takuk dan lubang atau di bawah pengimbas cap jari paparan. Jika saya membelanjakan lebih daripada 1000€ untuk telefon, saya akan lebih cepat membelanjakannya untuk ini daripada mana-mana peranti Samsung atau Apple. Walaupun begitu…Saya tidak kisah tentang harga kerana telefon masih terlalu besar. Melainkan Sony mengembalikan talian Compact (Kompak yang betul, bukan Xperia 5III yang merupakan telefon 6″+ yang besar), saya tidak berniat untuk kembali menggunakan Xperias.
  Saya menyukai Z3 Compact dan saya masih menggunakan XZ1 Compact sebagai pemain muzik…tetapi tidak mungkin saya akan bersabar dengan versi Android Sony yang mengerikan melainkan terdapat Xperia 1III Compact atau Xperia Pro-I Compact. Tidak kira sama ada ia mempunyai kamera terbaik pada mana-mana telefon pintar (yang mungkin ada pada telefon ini).
 • daftrok: Ini kelihatan menjanjikan. Harga agak gila walaupun. Sensor 1″ tidaklah mahal sangat, cuma jarang dilihat pada telefon. Jika ini dilancarkan dengan harga $1000, saya akan mengatasinya.

Jika anda mempunyai sebarang pemikiran lain tentang Sony Xperia Pro-I, kami ingin mendengar tentangnya dalam ulasan.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Kami bertanya, anda memberitahu kami: Inilah perasaan anda sebenarnya tentang Sony Xperia Pro-I
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker