Lain-Lain

Jangan Biarkan Teknologi Mendahului Anda – Kekal Mendahului Persaingan

Perkara telah berubah begitu banyak selama bertahun-tahun. Terdahulu, orang ramai mengunjungi restoran untuk mengejar rakan dan menikmati makanan. Tetapi pada masa kini, teknologi telah mengubah banyak perkara, termasuk manusia. Walaupun kita duduk dengan orang yang kita sayangi sekali, kita terus memeriksa telefon kita kerana di suatu tempat teknologi telah mengatasi emosi kita.

Menurut tinjauan, 82% orang bersetuju bahawa menggunakan telefon bimbit semasa perjumpaan sosial menyakitkan perbualan. Kami pernah menjalani kehidupan kami dengan agak baik sebelum telefon bimbit mengambil alih kehidupan kami. Teknologi seharusnya menjadikan hidup kita lebih kerang dan lancar. Setuju? Kita harus menyesuaikan teknologi untuk kebaikan kita bukan menyibukkan diri.

Kemanusiaan sentiasa lebih unggul daripada teknologi dan masih begitu. Beberapa cara kita boleh mengelakkan teknologi melebihi manusia adalah seperti berikut:

  1. Mesin ialah Ciptaan Manusia: Sentiasa ingat bahawa mesin hanyalah alat dan beberapa dalang manusia di sebalik penciptaannya. Sebagai contoh, kita semua telah menjadi ketagih kepada teknologi seperti telefon bimbit, komputer dan gajet lain. Jika anda boleh mengelak daripada menggunakan telefon semasa anda bersama keluarga atau rakan anda, maka teknologi masih belum mengawal anda yang bermaksud anda mengendalikan mesin mengikut keperluan anda.

  2. Tetapkan Sempadan: Apabila anda sedang mengerjakan sebarang projek, cuba jauhkan telefon anda daripada anda atau tetapkan pada redam atau matikan pemberitahuan. Kajian kes dari A Florida State University menyatakan bahawa walaupun orang tidak memeriksa telefon mereka apabila mereka berdengung, fikiran mereka terus memikirkan telefon.

  3. Cipta Jangka Masa: Anda harus menetapkan terlebih dahulu bila anda ingin menggunakan teknologi dan harus memisahkan perkara yang boleh anda capai tanpa menggunakan teknologi. Mengambil seketika telefon mudah alih, anda harus menetapkan jangka masa apabila anda ingin memainkan candy crush pada telefon atau menyemak mesej anda.

Untuk mengelakkan diri daripada ketagih teknologi, ia memerlukan banyak disiplin. Pensijilan boleh membantu anda mengembangkan disiplin dan mengelakkan penggunaan teknologi yang tidak diperlukan untuk mencapai kejayaan.

Manusia ialah pencipta teknologi dan kami akan sentiasa kekal unggul daripada teknologi, cuma kami perlu terus meningkatkan diri dan set kemahiran kami dengan trend pasaran terkini. Memperoleh pensijilan akan membantu anda memperoleh pemahaman tentang hal ehwal dan teknologi pasaran semasa. Belajar untuk menjadi bos mesin dan teknologi dengan kemahiran terkini anda.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Jangan Biarkan Teknologi Mendahului Anda – Kekal Mendahului Persaingan
oleh Daniel Irwin

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker