Berita Teknologi

Google Messages mungkin mengendalikan reaksi iMessage

TL;DR

  • Dalam Mesej Google, reaksi iMessage daripada iPhone masuk sebagai mesej teks.
  • Kemas kini masa hadapan untuk Messages boleh membetulkan ketidakserasian yang menjengkelkan ini.
  • Ia tidak diketahui bagaimana ini akan berfungsi, tetapi kami menjangkakan tindak balas Emoji akan menggantikan teks “Menyukai imej”.

Oleh sebab itu, pengguna iPhone yang menggunakan ciri reaksi dalam iMessage akhirnya menghantar mesej teks panjang penuh kepada pengguna Android. Dalam Mesej Google dan kebanyakan apl SMS Android yang lain, mesej ini masuk sebagai “Suka…” atau “Disayangi…” dengan teks yang berterusan ialah apa yang sedang ditindak balas. Dalam sesetengah kes, salinan keseluruhan mesej teks sebelumnya boleh mengikuti, yang agak menjengkelkan.

Syukurlah, pembongkaran APK (melalui 9to5Google) amat mencadangkan Google sedang mengusahakan penyelesaian untuk perkara ini. Tidak jelas daripada pembongkaran apakah penyelesaiannya, tetapi nampaknya Google boleh menggantikan mesej teks โ€œSukaโ€ฆโ€ dengan Emoji. Tidak jelas sama ada ini akan menggunakan sistem reaksi terbina dalam dalam Mesej Google atau hanya menghantar Emoji asas. Walau apa pun, ia akan menjadi lebih baik daripada sekarang.

Pada asasnya, Messages hanya boleh menangkap mesej reaksi, menukarnya kepada Emoji, dan kemudian memadamkan mesej itu sendiri, semuanya sebelum anda melihatnya. Jika benar, ini akan mengurangkan salah satu halangan besar antara pengguna iPhone dan Android.

Pembongkaran APK biasanya mendedahkan ciri yang boleh tiba dalam beberapa minggu atau bulan. Oleh itu, mungkin tidak lama lagi kita akan melihat pelancaran ini.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Google Messages mungkin mengendalikan reaksi iMessage
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker