Berita Teknologi

Google menghantar semula kemas kini Android 12 kepada beberapa Pixel

android 12 telur paskah di google pixel 5

Jimmy Westenberg / Android Authority

TL;DR

  • Sesetengah pemilik Pixel di seluruh dunia menerima pemberitahuan untuk memasang semula Android 12.
  • Kemas kini ialah versi sistem pengendalian Verizon — walaupun telefon yang menerimanya bukan model Verizon.
  • Kami akan menasihati pengguna untuk melangkau kemas kini ini sehingga Google menerangkan keadaan.

Pada bulan Oktober, peranti Pixel yang disokong menerima peningkatan baharu kepada Android 12. Pada awal bulan ini, Pixel yang sama menerima kemas kini pada patch keselamatan November. Ini semua perkara biasa dan dijangka.

Walau bagaimanapun, hari ini beberapa pemilik Pixel melihat kemas kini baharu yang meminta mereka mengemas kini kepada Android 12 — sekali lagi. Kami melihat laporan dari pelbagai tempat, termasuk Reddit dan urutan sokongan Google ini. Menariknya, pemberitahuan kemas kini nampaknya kebanyakannya sama dengan kemas kini yang mereka lihat pada bulan Oktober apabila mereka melompat dari Android 11 kepada Android 12.

Lihat juga: Semua telefon Google Pixel dikeluarkan setakat ini

Walaupun Google masih belum mengeluarkan kenyataan, semua bukti menunjukkan syarikat itu tersilap menolak naik taraf Android 12 eksklusif Verizon kepada bukan Verizon Pixels. Kami telah menghubungi syarikat itu untuk mendapatkan kejelasan tentang perkara ini, tetapi tidak menerima respons sebelum diterbitkan.

Secara teorinya, perbezaan besar antara versi Verizon Android dan versi bukan Verizon akan berkaitan dengan jalur radio. Verizon menggunakan mmWave untuk sambungan 5Gnya, contohnya, manakala kebanyakan rangkaian 5G di seluruh dunia menggunakan Sub6. Verizon juga merupakan rangkaian berasaskan CDMA manakala kebanyakan yang lain adalah GSM. Dengan itu, mungkin tidak ada yang salah dengan memasang kemas kini ini, tetapi ia mungkin tidak akan memberi manfaat kepada anda juga.

Sehingga Google membuat kenyataan rasmi mengenai perkara ini, kami akan menasihati orang ramai supaya tidak memuat turun kemas kini ini. Jika anda sudah melakukannya, anda mungkin tidak akan menghadapi terlalu banyak masalah. Walau bagaimanapun, ini boleh menjejaskan keupayaan anda untuk beralih kepada kemas kini seterusnya yang akan datang.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Google menghantar semula kemas kini Android 12 kepada beberapa Pixel
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker