Berita Teknologi

Google mengatakan buka kunci cap jari Pixel 6 yang tidak boleh dipercayai ialah ciri, bukan pepijat

Google Pixel 6 dalam warna Sorta Seafoam di tangan menunjukkan skrin kunci dan paparan

Jimmy Westenberg / Android Authority

TL;DR

  • Google telah memberi sebab untuk prestasi hambar pengimbas cap jari Pixel 6.
  • Penderia cap jari dalam paparan adalah lebih perlahan untuk membuka kunci dan kurang boleh dipercayai daripada penderia pada telefon saingan.
  • Google mengatakan ini disebabkan oleh pengimbas Pixel 6 yang menawarkan algoritma keselamatan “dipertingkatkan”.

The Siri Pixel 6 daripada telefon telah keluar selama beberapa minggu sekarang, tetapi salah satu aduan yang kami hadapi dengan kedua-dua telefon ialah penderia cap jari dalam paparan tidak boleh dipercayai. Kedua-dua pengulas kami menyatakan bahawa ia adalah lebih perlahan untuk membuka kunci daripada telefon saingan dan ia memerlukan mengetik jari anda dua kali pada masa-masa tertentu.

Kini, Google telah menjawab aduan pengguna berkenaan pengesahan cap jari. Yang peliknya, Dibuat Oleh akaun Twitter Google pada dasarnya mengatakan ia lebih perlahan dan kurang dipercayai atas sebab keselamatan:

Penderia cap jari Pixel 6 menggunakan algoritma keselamatan yang dipertingkatkan. Dalam sesetengah keadaan, perlindungan tambahan ini boleh mengambil masa yang lebih lama untuk mengesahkan atau memerlukan lebih banyak sentuhan langsung dengan penderia.

Ini adalah sebab yang agak menarik untuk pengalaman penderia cap jari dalam paparan yang rapuh, tetapi kami tidak dapat memastikan sama ada penyelesaian Google sememangnya telah meningkatkan keselamatan berbanding telefon pintar saingan. Tetapi apa yang boleh kami katakan ialah banyak telefon dengan penderia dalam paparan (sama ada penderia optik atau ultrasonik) nampaknya menawarkan pengalaman buka kunci yang lebih pantas dan lebih dipercayai.

Tidak ada maklumat sama ada Google akan menangani isu cap jari Pixel 6 dengan kemas kini perisian, tetapi ia kelihatan seperti sesuatu yang perlu diberi tumpuan oleh syarikat itu. Kemudian sekali lagi, antara ini, telefon memanggil kenalan secara rawak, dan skrin kecil berkelip masalah, Google mempunyai banyak kerja untuk dilakukan.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Google mengatakan buka kunci cap jari Pixel 6 yang tidak boleh dipercayai ialah ciri, bukan pepijat
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker