Berita Teknologi

GM menunjukkan ciri pintar baharu yang datang ke kenderaan mereka

Pada acara akhbar di Toronto minggu ini, GM Canada mempamerkan ciri kereta bersambung terbaharunya yang akan tersedia dengan portfolio akan datang. Daripada mengunci kereta anda dengan Google Home hingga menggunakan apl OnStar GM untuk meminta bantuan, banyak perkara yang perlu dibincangkan!

Apl mudah alih baharu membawa OnStar kepada semua orang

Bantuan pemandu masa nyata OnStar ialah salah satu ciri terbaik kereta GM. Perkhidmatan ini, yang memerlukan langganan bulanan, adalah cara terbaik untuk mendapatkan bantuan dengan cepat jika anda terperangkap di jalan raya atau pernah mengalami kemalangan. Sehingga kini, OnStar hanya tersedia untuk pemilik kereta GM. Tetapi dengan aplikasi OnStar Guardian baharu, sesiapa sahaja boleh memanfaatkan perkhidmatan terbaik ini.

Aplikasi ini membolehkan anda berhubung dengan tujuh rakan atau ahli keluarga lain dan menggunakan ciri penjejakan lokasi. Anda juga boleh menggunakan aplikasi untuk mendapatkan bantuan di tepi jalan atau menghubungi ejen OnStar atau 911 sekiranya berlaku kecemasan. Ciri terbaik OnStar dari kereta itu juga beralih ke apl mudah alih. Apl ini boleh mengesan secara automatik jika anda telah mengalami kemalangan dengan ciri pengesanan ranap mudah alih. Ejen perkhidmatan OnStar akan menghubungi perkhidmatan kecemasan untuk anda dan cuba menghubungi anda melalui aplikasi.

Perkhidmatan tersedia OnStar Guardian

Tersedia pada Gedung Google Play dan juga Apple App Store, aplikasi OnStar Guardian membawa bantuan kecemasan ke hujung jari anda, walaupun anda tidak berada di dalam kereta anda. Berita baiknya ialah aplikasi itu tidak terhad kepada pemilik kereta GM sama ada. Sesiapa sahaja yang mempunyai telefon pintar boleh memuat turun aplikasi dan menggunakan perkhidmatan OnStar. Sudah tentu, terdapat faedah jika anda sudah memiliki kereta GM dan melanggan OnStar. Sesiapa sahaja yang melanggan pelan “Keselamatan dan Keselamatan” atau lebih baik akan mendapat akses percuma kepada apl Guardian. Tanpa itu, ia akan menyebabkan anda kembali $15 sebulan.

Baca juga: 15 kenderaan elektrik baharu terbaik — Cybertruck, F-150 Lightning, Rivian R1T dan banyak lagi

Ciri pintar baharu membolehkan anda mengawal kereta anda dengan apl atau pembesar suara pintar

Terdapat banyak yang kini boleh anda lakukan dengan apl atau pembesar suara pintar anda dengan ciri sambungan Cadillac yang dinaik taraf. Menunjukkan ciri ini dengan Cadillac CT5, anda boleh menggunakan aplikasi untuk mengunci, membuka kunci dan juga menghidupkan kereta anda. Anda juga boleh membunyikan penggera, menghidupkan atau menghentikan lampu depan dan menyediakan aplikasi yang boleh anda akses pada papan pemuka kereta.

Ciri apl penting ialah ketersediaan diagnostik kenderaan. Anda tidak perlu menunggu sehingga lampu periksa enjin atau amaran lain muncul pada pemuka untuk mula bimbang. Anda boleh menjejaki tekanan tayar, hayat minyak dan banyak lagi dengan apl baharu dan juga menyemak jumlah gas yang anda ada dalam tangki. Apl mudah alih juga akan menjejaki cara anda memandu dan memberikan “Skor Pemandu Pintar.”

Aplikasi GM untuk mengawal kereta

Terlalu malas untuk membuka aplikasi? Tanya sahaja Alexa! Dengan Alexa baharu dan Pembantu Google integrasi, anda boleh menggunakan anda pembesar suara pintar untuk melakukan semua yang anda boleh dengan apl. Tanya Alexa berapa banyak gas dalam kereta, dan ia akan memberitahu anda peratusan, dan lebih penting lagi, julat yang tersedia. Tidak pasti sama ada anda mengunci kereta anda? Cuma minta Google Assistant melakukannya untuk anda. Sebelum anda bersedia untuk keluar, anda boleh menghidupkan kereta dan menetapkan kawalan iklim, supaya anda disambut dengan dalaman yang hangat dan hangat pada musim sejuk.

“Super Cruise” jalan anda menyusuri lebuh raya

Ciri pemanduan berbantu “Super Cruise” baharu yang akan disertakan dengan kebanyakan kenderaan GM mewah membawa sesuatu ke tahap yang lebih tinggi. Dengan pengecaman lorong, kawalan pelayaran dan brek adaptif, bentuk kawalan pelayaran semasa cukup hebat, selagi anda tidak mahu menukar lorong. Menambah kepada senarai ciri yang sudah mengagumkan, kereta itu kini juga akan menukar lorong untuk anda, menjadikan pengalaman pemanduan lebuh raya bebas tangan yang sebenar.

Jangan mengalihkan pandangan anda dari jalan raya, walaupun! Kereta dengan Super Cruise datang dengan kamera penjejakan mata untuk memastikan anda masih memberi perhatian kepada persekitaran anda.

Super Cruise akan tersedia dengan model GM 2022 terpilih seperti Cadillac Escalade, Cadillac CT4, Cadillac CT5, Chevrolet Silverado, GMC Hummer EV Pickup, dan GMC Sierra. Ia juga akan menuju ke GM yang akan datang EV tawaran seperti Cadillac Lyriq dan Cadillac Celestiq yang belum didedahkan.

Baca juga: 6 kereta hibrid murah terbaik yang boleh anda beli di AS hari ini

Cadillac Live menjadikan membeli-belah kereta lebih mudah berbanding sebelum ini

Membeli kereta baru bukanlah keputusan yang mudah. Jika anda berada di pasaran untuk kenderaan baharu, terdapat banyak carian Google dan lawatan pengedar pada masa hadapan anda. Atau anda boleh mendapatkan semua maklumat yang anda perlukan dari keselesaan rumah anda sendiri sambil mendapatkan panduan masa nyata bagi mana-mana kereta yang anda inginkan.

Cadillac Live membolehkan anda menjadualkan lawatan satu lawan satu ke bilik pameran khusus atau menyertai lawatan berkumpulan. Ejen akan menjawab semua soalan anda dan mengesyorkan kereta berdasarkan keperluan anda. Mereka juga akan menyediakan lawatan video secara langsung kenderaan yang anda pilih. Bersedia untuk membeli? Ejen juga boleh menetapkan anda dengan pengedar berdekatan selepas memastikan mereka mempunyai model dan kemasan yang tepat yang anda inginkan tersedia.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: GM menunjukkan ciri pintar baharu yang datang ke kenderaan mereka
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker