Berita Teknologi

Exynos SoC akan datang? (Dikemas kini: Tidak)

Pengumuman cip AMD Samsung Exynos Computex 2021

TL;DR

  • Samsung telah mengumumkan pelancaran Exynos pada 19 November.
  • Kami menjangkakan syarikat itu akan melancarkan pemproses Exynos berkuasa AMD pertamanya.

Kemas kini: 10 November 2021 (4:34 PG ET): Nah, Samsung telah dibawa ke media sosial untuk menafikan sebarang cadangan bahawa ia mengadakan pelancaran Exynos pada 19 November. Sebaliknya, syarikat itu berkata siaran terbaharu (dilihat dalam artikel asal di bawah) bertujuan untuk menyampaikan bahawa perubahan akan berlaku pada akaun sosialnya.

Twitter Samsung 19 November

Ia adalah cara yang pelik untuk mengumumkan perubahan berkaitan media sosial, terutamanya apabila syarikat itu secara khusus bercakap tentang grafik permainan yang berkembang dan “kemajuan semikonduktor” dalam siaran asal. Baiklah, kami masih tidak sabar-sabar untuk melihat rupa pemproses Exynos berkuasa AMD yang pertama. Saya rasa kita hanya perlu menunggu sedikit lagi.

Artikel asal: 9 November 2021 (3:17 PG ET): Samsung dan grafik colossus AMD diumumkan perkongsian untuk membangunkan pemproses telefon pintar dengan grafik AMD pada tahun 2019, mengusik beberapa butiran awal tahun ini. Syukurlah, nampaknya penantian itu boleh berakhir tidak lama lagi.

β€œDengan grafik permainan yang terus berkembang, mari tunjukkan kepada anda rupa hiburan pada masa hadapan,” baca petikan daripada penggoda disiarkan pada akaun Instagram Samsung Exynos. Penggoda selanjutnya mendakwa bahawa “semuanya berubah pada 19 November 2021.”

Siaran penggoda oleh Samsung Exynos, berpotensi untuk cipset Exynos/AMD.

Dalam erti kata lain, ia pastinya terdengar seperti Exynos 2200 (atau apa sahaja nama pemproses berkuasa AMD ini) akan diumumkan pada hari tersebut. Lagipun, akaun Samsung menyebut “grafik permainan,” dan AMD adalah salah satu peneraju dalam ruang ini.

Jadi apa yang perlu kita harapkan daripada chipset pertama ini? Well, CEO AMD Lisa Su sudah mengusik beberapa ciri awal tahun ini, iaitu pengesanan sinar dan teduhan kadar berubah-ubah. Kami juga menjangkakan Samsung akan menerima pakai teras CPU Armv9 terkini, seperti Cortex-X2, Cortex-A710 dan Cortex-A510.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Exynos SoC akan datang? (Dikemas kini: Tidak)
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker