Berita Teknologi

DJI Mavic 3 mengumumkan: Semua yang anda perlu tahu

DJI Mavic 3 Cine dilipat

Jonathan Feist / Android Authority

DJI Mavic 3 akhirnya di sini. DJI telah memperkenalkan yang terbaru dalam barisan kamera penggunanya dron, dan lelaran ini memuatkan ciri kamera, jauh dan penerbangan terbaik bagi mana-mana Mavic setakat ini.

Dikuasakan oleh Hasselblad, Mavic 3 mempunyai penderia kamera Micro Four Thirds, merakam video 5.1K, mempunyai kamera kedua dengan zum 28X, dan mengharungi masa penerbangan selama 46 minit!

DJI Mavic 3, bermula pada $2,199 di Amazon

Gambaran keseluruhan Mavic 3

DJI Mavic 3 Cine atas

Jonathan Feist / Android Authority

Paling awal Drone Mavic menawarkan kamera kelas mudah alih dan direka untuk juruterbang pengguna. Mavic 3 bertolak dari itu sedikit. Walaupun terdapat perbezaan yang jelas antara keupayaan Mavic Pro, Phantom 4 dan Inspire 2 — yang semuanya dikeluarkan pada masa yang sama — Mavic 3 lebih bersaing dengan Inspire 2 gred profesional, terutamanya kerana kedua-duanya mempunyai kamera Micro Four Thirds .

DJI telah meningkatkan julat penerbangan, masa penerbangan dan ciri penerbangan pintar dengan dron baharu ini. Mavic 3 dinilai untuk jarak penerbangan 30 batu dengan jarak sambungan 15km. Penderia pengelakan halangan semua arah bagus sehingga 200 meter, yang jauh melebihi julat pengesanan 40 meter dron Mavic sebelumnya.

Bacaan berkaitan: Drone terbaik

Akhirnya, mereka yang menunggu siri Mavic 3 sebelum mereka membeli ke platform boleh memilih yang lebih berpatutan DJI Air 2S atau Mini 2 jika mereka mempunyai bajet yang terhad. Juruterbang berpengalaman yang menantikan kamera terbang yang hebat seharusnya teruja, kerana Mavic 3 adalah sebaik yang anda akan dapat dengan harga di bawah $3,000 hari ini.

Kamera Mavic 3

Kamera DJI Mavic 3 Cine

Jonathan Feist / Android Authority

Mavic 3 mempunyai dua kamera. Penderia utama ialah kamera Hasselblad Micro Four Thirds yang merakam pegun 20MP dan video 5.1K pada 50fps, atau 4K pada 120fps. Kamera kedua ialah sensor 1/2-inci yang merakam pegun 12MP, video 4K, dan mempunyai lensa telefoto dengan zum hibrid sehingga 28x.

Menyandarkan penderia ialah storan dalaman 8GB dan kuasa kuda yang mencukupi untuk menangkap pengekodan ProRes 422 HQ. Di sinilah siri Mavic 3 menyimpang. Model asas mempunyai storan dalaman 8GB, manakala model Mavic 3 Cine menawarkan SSD 1TB dan pengekodan ProRes.

Persembahan Mavic 3

DJI RC Pro DJI Fly Mavic 3

Jonathan Feist / Android Authority

Mavic 3 mempunyai beberapa spesifikasi menarik untuk juruterbang dron. Pertama, ia mempunyai bateri 5,000mAh yang baik untuk penerbangan sehingga 46 minit.

Saya katakan sekali lagi, 46 minit di langit!

Juruterbang boleh meluncur pada kelajuan hampir 47mph, yang hanya sedikit ledakan berbanding dron Mavic, tetapi kadangkala setiap bit membantu. Peningkatan kuasa ini meningkatkan kelajuan menegak secara besar-besaran. Anda akan naik ke langit sekitar 18mph, berbanding 11mph siri Mavic 2. DJI juga telah melaraskan kelajuan paling rendah kipas, membolehkan dron turun dua kali lebih pantas daripada dron Mavic 2.

Sekiranya anda membeli Mavic 3?

Bahagian bawah DJI Mavic 3 Cine

Jonathan Feist / Android Authority

DJI Mavic 3 didatangkan dalam tiga pakej. Pakej standard akan membuatkan anda terbang. Kombo Fly More, seperti biasa, meningkatkan pengalaman penerbangan anda, tetapi kali ini DJI mempunyai peringkat ketiga yang benar-benar membawa perkara ke peringkat seterusnya. Semua pakej termasuk asas yang anda perlukan, termasuk pengecas, kipas tambahan dan kabel.

DJI Mavic 3 Cine untuk $4,999

  • Cine Airframe dengan 1TB SSD
  • Alat kawalan jauh DJI RC Pro
  • Tiga bateri
  • Hab pengecasan
  • Penapis ND (4/8/16/32/64/128/256/512)
  • Membawa beg
  • Kabel Data Kelajuan Ringan DJI 10Gbps

Walaupun ini semua adalah dron kamera yang sangat mengagumkan, tanda harga adalah jauh berbeza daripada kebanyakan juruterbang pengguna biasa. DJI telah meningkatkan siri Mavic daripada alat yang berkuasa untuk penggemar kepada alat yang boleh dipercayai untuk jurugambar udara profesional.

Artikel ini ialah versi ringkas daripada artikel penuh mengenai Drone Rush. Nantikan lebih banyak liputan dron dan ulasan penuh DJI Mavic 3 baharu.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: DJI Mavic 3 mengumumkan: Semua yang anda perlu tahu
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker