Berita Teknologi

Berikut ialah tempoh masa yang sesuai untuk telefon anda dicas

Robert Triggs / Android Authority

Banyak jenama telefon pintar menawarkan keupayaan pengecasan pantas pada tahun 2021, dengan jenama seperti OnePlus, Xiaomi, Oppo dan Asus semuanya menawarkan kelajuan pengecasan 50W atau lebih tinggi pada sesetengah telefon.

Watt ialah hanya sebahagian daripada persamaan sebagai milik Google Siri Pixel 6 dan perdana Samsung menunjukkan, kerana semuanya akhirnya bermuara pada masa pengecasan. Jadi berapa lama masa yang sesuai untuk telefon anda untuk dicas? Kami mengemukakan soalan ini kepada Android Authority pembaca minggu lepas, dan beginilah cara mereka mengundi.

Berapa lama masa yang sesuai untuk telefon anda untuk dicas?

Keputusan

Kami menyiarkan tinjauan pendapat dalam artikel berita mengenai telefon dengan Pengecasan 150W berpotensi dilancarkan tidak lama lagi, dengan lebih 1,100 undian dikumpul. Dan ternyata tidak ada kegemaran yang luar biasa dari segi masa pengecasan.

Di tempat ketiga dan hanya kehilangan tempat kedua ialah masa pengecasan yang diingini selama sejam atau lebih, mengakru 16.7% undian. Orang yang mengundi untuk pilihan ini nampaknya lebih mengambil berat tentang kesihatan bateri daripada masa pengecasan pantas, sebagai permulaan.

Hanya di bawah 15% daripada pembaca yang ditinjau menginginkan masa pengecasan antara 50 dan 59 minit, diikuti oleh 12% responden yang mahukan masa pengecasan di bawah lima minit.

Di tempat terakhir ialah kem yang mahukan masa pengecasan antara lima dan sembilan minit, dengan terakru di bawah 4% undi.

Komen

  • AnySmarterIdRunLinux: Bagaimanakah ini masih berlaku? Jika ia bertahan lebih daripada 24 jam ia boleh mengecas dengan sangat perlahan setiap hari semasa kita tidur. Anda perlu melakukan kerja perancangan yang lebih baik jika anda kerap hanya mempunyai 10 minit dan sangat memerlukan bayaran
  • Itamar Baum: Sebaik-baiknya, telefon akan mengecas pada 30W, dengan pilihan untuk “cas pantas” sama ada 65, 100, 120 atau lebih tinggi. Biasanya saya memasangkannya dan cas penuh dalam masa sejam sudah cukup pantas, tetapi untuk masa-masa yang saya perlukan tambah nilai, saya ingin pilihan untuk mengisinya secepat mungkin, walaupun dalam jangka panjang ia tidak baik untuk bateri . Dengan cara ini saya tidak akan merendahkan bateri sebanyak untuk pengecasan biasa, tetapi hanya apabila ia benar-benar perlu.
  • Tony Talks: Dan inilah saya dengan pengecasan 18 W Iphone saya. LOL. Sejujurnya apa-apa yang boleh mengecas dalam masa 45 minit atau kurang dalam sangat pantas.

Terima kasih kerana mengundi dalam tinjauan pendapat kami! Betapa pentingnya kesihatan bateri kepada anda? Beritahu kami dalam ulasan di bawah.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Berikut ialah tempoh masa yang sesuai untuk telefon anda dicas
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker