Berita Teknologi

Beli telefon Samsung di sesetengah negara dan dompet anda boleh terjejas

Apple iPhone 13 Pro Max lwn kamera Samsung Galaxy S21 Ultra

Robert Triggs / Android Authority

TL;DR

  • Jika anda ingin membeli telefon Samsung (atau telefon Apple), anda akan mendapat tawaran yang lebih baik di sesetengah negara berbanding negara lain.
  • Seperti yang dijangkakan, Korea Selatan adalah tempat terbaik untuk mendapatkan telefon Galaxy. Kanada dan Belarus adalah yang paling teruk.
  • Terdapat banyak data lain untuk produk lain juga.

Terdapat begitu banyak faktor yang masuk ke dalam menetapkan harga telefon pintar. Dengan begitu banyak pembolehubah, tidak dapat dielakkan bahawa sesetengah negara akan melihat nilai yang lebih baik daripada pembelian telefon mereka berbanding negara lain. Kami melihat ini baru-baru ini dengan Motorola Edge 20 Pro, yang merupakan tawaran yang jauh lebih baik di India berbanding di Eropah.

Grover menyisir maklumat harga untuk produk teknologi utama di rangkaian runcit besar di 50 negara berbeza. Ia kemudian menyusun semua data ini untuk mencipta harga median untuk item tertentu, seperti Samsung Galaxy S21, iPhone 13, dan lebih 20 produk lain. Sebaik sahaja ia mempunyai harga median, ia dapat melihat harga produk tertentu yang lebih mahal di setiap negara.

Anda boleh menyemak jadual data mereka di sini. Walau bagaimanapun, kami akan menumpukan pada maklumat penting kepada orang yang ingin membeli telefon Samsung.

Tempat terbaik dan paling teruk untuk membeli telefon Samsung

Menurut data Grover, tempat paling teruk untuk membeli telefon Samsung ialah Belarus. Ia boleh menjadi lebih 40% lebih mahal untuk mendapatkan telefon di sana berbanding dengan harga median global. Kanada tidak jauh lebih baik, dengan peningkatan sebanyak 39%. Argentina, Ireland, dan Greece melengkapkan lima terbawah.

Sementara itu, negara asal Samsung di Korea Selatan ialah tempat terbaik untuk membeli telefon Galaxy. Berbanding dengan harga median, anda boleh menjimatkan hampir 35%. Indonesia juga cukup bagus dengan penjimatan hampir 32%. New Zealand, Colombia dan Hong Kong membentuk baki lima teratas.

Menariknya, negara yang paling hampir dengan pertengahan — iaitu di mana harga tidak jauh berbeza daripada median — ialah Chile dan Austria. Australia, Itali, Amerika Syarikat dan Czechia juga berada di tengah-tengah.

Semak sendiri jadual data di sini. Pastikan anda melihat bagaimana negara anda menyusun untuk semua produk yang diuji oleh Grover.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Beli telefon Samsung di sesetengah negara dan dompet anda boleh terjejas
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker