Berita Teknologi

Begini cara tindak balas mesej akan berfungsi dalam WhatsApp

Edgar Cervantes / Android Authority

TL;DR

  • Kebocoran baru telah mendedahkan bagaimana tindak balas mesej akan berfungsi sekiranya mereka akhirnya datang ke WhatsApp.
  • Pengguna nampaknya akan mempunyai enam emoji untuk dipilih dan ciri itu akan tersedia dalam sembang kumpulan dan individu.

Kami mula-mula mendengar tentang reaksi mesej datang ke WhatsApp kembali pada bulan Ogos, sebagai pemerhati WhatsApp WABetaInfo melaporkan bahawa ciri itu akan datang ke apl IM. Ini akan membolehkan pengguna bertindak balas terhadap mesej dengan emoji (seperti ibu jari ke atas), serupa dengan Facebook, Discord, Slack dan platform lain.

Kami kini telah menerima lebih banyak maklumat tentang tindak balas mesej terima kasih kepada WABetaInfo sekali lagi, memberikan kita idea yang lebih baik tentang cara ia akan berfungsi. Untuk satu, pemberi maklumat mengesahkan bahawa reaksi ini akan tersedia dalam kedua-dua sembang individu dan sembang kumpulan, mengulangi bahawa ia tidak akan dinamakan tanpa nama.

Menariknya, sumber itu menyatakan bahawa pengguna hanya boleh bertindak balas kepada mesej sekali sahaja dan ada enam emoji berbeza untuk dipilih. Jadi mereka yang mengharapkan pelbagai pilihan reaksi atau reaksi tersuai mungkin akan kecewa (walaupun pelekat tersuai adalah tambahan yang dialu-alukan minggu ini).

Reaksi mesej WhatsApp WABetaInfo

Kami juga melihat tangkapan skrin (dilihat di atas), menunjukkan bahawa pengguna akan dapat melihat semua reaksi kepada mesej atau menapisnya dengan emoji tertentu.

Walau apa pun, belum ada tarikh keluaran untuk tindak balas mesej dihantar ke WhatsApp, tetapi pembocor itu mendakwa bahawa ia sememangnya dalam pembangunan untuk Android dan iOS.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Begini cara tindak balas mesej akan berfungsi dalam WhatsApp
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker