Berita Teknologi

Bateri kosong merosakkan penderia cap jari Google Pixel 6

Penderia cap jari dalam paparan Google Pixel 6 dekat

Jimmy Westenberg / Android Authority

TL;DR

  • Berbilang pengguna di Reddit melaporkan penderia cap jari Google Pixel 6 rosak.
  • Masalahnya nampaknya berpunca daripada telefon kehabisan bateri sepenuhnya.
  • Google mengetahui isu ini, tetapi buat masa ini, hanya tetapan semula kilang menyelesaikan masalah.

Kini pembeli bertuah mempunyai masa untuk bermain dengan baru mereka Telefon pintar Pixel 6, kami mula melihat beberapa isu. Malangnya, kebanyakan isu nampaknya berpunca dari sensor cap jari, yang kami perhatikan agak lemah dalam kami Google Pixel 6 dan Ulasan Pixel 6 Pro.

Mengecewakan, nampaknya terdapat lebih banyak berita buruk untuk penderia cap jari Google Pixel 6 sekarang. Menurut berbilang pengguna di Reddit, bateri yang mati boleh melumpuhkan penderia cap jari telefon anda secara kekal.

Lihat juga: Telefon terbaik dengan pengimbas cap jari dalam paparan

Di dalam benang, anda boleh melihat ramai orang berbeza semuanya menceritakan kisah yang sama: Pixel 6 mereka mati akibat bateri yang kosong dan, selepas but semula, penderia cap jari menjadi tidak beroperasi. Setakat ini, nampaknya satu-satunya cara untuk menyelesaikan masalah sebaik sahaja ia berlaku ialah tetapan semula kilang, yang tidak begitu mudah.

Walau bagaimanapun, sekurang-kurangnya seorang mendakwa mereka menghadapi masalah itu tanpa kehilangan kuasa bateri. Ini menunjukkan bateri yang mati boleh menjadi pencetus untuk beberapa isu lain dan bukannya punca utama.

Syukurlah, sudah ada pegawai Penjejak isu Google untuk masalah ini. Halaman penjejakan itu mempunyai lebih ramai orang membincangkan isu itu.

Sementara itu, jika anda bernasib baik untuk mendapatkan Pixel 6, cuba jangan biarkan ia kehabisan jus. Penderia cap jari Google Pixel 6 mungkin perlahan (nampaknya ciri, bukan pepijat), tetapi penderia perlahan adalah lebih baik daripada tidak sama sekali.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Bateri kosong merosakkan penderia cap jari Google Pixel 6
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker