Berita Teknologi

Android 12 ranap semasa bermain permainan? Ia mungkin kertas dinding anda.

Togol privasi Google Android 12

Eric Zeman / Android Authority

TL;DR

  • Pepijat ranap Android 12 telah ditemui.
  • Pepijat berpunca daripada perubahan kertas dinding automatik dan tema Bahan Anda.
  • Google menyedari pepijat itu dan nampaknya sedang berusaha untuk membetulkannya.

Salah satu elemen baharu yang terulung Android 12 ialah enjin bertemakan Bahan Anda. Menggunakan kertas dinding anda sebagai panduan, Android akan menukar aksen warna secara automatik di seluruh sistem anda untuk mencipta pengalaman visual yang padu.

Apabila anda menggabungkan ini dengan kertas dinding yang menukar automatik, anda mendapat paparan Android yang sangat menarik (dan sangat berwarna-warni). Malangnya, pepijat ranap Android 12 baharu menyebabkan isu kiri dan kanan, dan ia nampaknya berpunca terus daripada ciri Material You ini.

Lihat juga: Bilakah Android 12 akan datang ke telefon anda?

Berita baiknya ialah anda perlu menyesuaikan set keadaan yang sangat khusus untuk melihat Android 12 ranap di hadapan mata anda. Pertama, anda perlu mempunyai telefon Pixel dengan Android 12 dipasang, memandangkan enjin bertemakan Material You masih eksklusif Pixel. Seterusnya, anda perlu mempunyai sistem aktif yang menukar kertas dinding telefon anda secara automatik. Itu boleh jadi yang disertakan dengan telefon anda atau apl pihak ketiga. Akhir sekali, anda perlu menghidupkan permainan Android. Dengan semua faktor ini dalam permainan, permainan anda akan terus ranap setiap kali kertas dinding bertukar di latar belakang.

Jelas sekali, itu adalah satu set keadaan yang sangat spesifik. Walau bagaimanapun, apabila Android 12 menjadi lebih berleluasa dan Material You beralih kepada lebih banyak telefon, pepijat ranap Android 12 ini boleh menjadi masalah besar. Syukurlah, penjejak pepijat menunjukkan bahawa Google mengetahui isu ini dan sedang berusaha untuk menyelesaikannya.

Sementara itu, jika anda menghadapi masalah ini, satu-satunya penyelesaian adalah dengan mematikan penukaran kertas dinding semasa anda bermain. Ia menyusahkan tetapi lebih baik daripada ranap sistem yang konsisten.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Android 12 ranap semasa bermain permainan? Ia mungkin kertas dinding anda.
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker