Berita Teknologi

Anda sangat kecewa dengan penderia cap jari dalam paparan hari ini

Penderia cap jari dalam paparan Google Pixel 6 dekat

Jimmy Westenberg / Android Authority

Dalam paparan pengesan cap jari hampir terdapat di mana-mana pada telefon pintar utama moden. Penyelesaian awal agak mengerikan, ketinggalan di belakang pengimbas kapasitif tradisional yang diletakkan di belakang atau sisi peranti. Walau bagaimanapun, teknologi telah meningkat secara besar-besaran sejak itu, membawa keselamatan yang diperkukuh dan operasi yang lebih pantas. Tetapi apakah pendapat anda tentang penderia cap jari dalam paparan hari ini?

Kami mengemukakan soalan ini kepada pembaca kami dalam tinjauan pendapat baru-baru ini, dan hasilnya kini masuk.

Apakah pendapat anda tentang penderia cap jari dalam paparan hari ini?

Keputusan

Hampir 2,600 undian diberikan pada tinjauan pendapat ini sejak ia disiarkan secara langsung pada 9 November. Kami memberikan tiga kemungkinan jawapan, dan yang mengejutkan, ketiga-tiganya hampir menerima bahagian undian yang sama. Walaupun 31.6% responden merasakan penderia cap jari dalam paparan “baik sekarang”, 30.1% merasakan sebaliknya. Walau bagaimanapun, kebanyakan pembaca berpendapat penderia ini “lebih baik” tetapi tidak sebaik yang sepatutnya.

Pemisahan tiga hala menunjukkan bagaimana pengguna telefon pintar koyak apabila ia datang kepada prestasi penderia cap jari dalam paparan. Tidak semua penderia dibuat sama, dan sesetengah penyelesaian secara semula jadi akan menjadi lebih baik daripada yang lain. Pendapat pembaca akan dibentuk oleh peranti yang mereka miliki.

Berdasarkan komen, ramai pembaca lebih suka mengembalikan pengimbas cap jari kapasitif. Lihat lebih banyak paparan di bawah.

Komen anda

  • Kira: Pada asasnya bentuk over function, yang saya bukan peminatnya. Penderia cap jari dalam paparan hampir selalu lebih perlahan untuk dibuka kunci, kurang konsisten dan sukar dicapai berbanding dengan penderia tradisional yang terletak sama ada di bahagian tepi atau belakang telefon. Satu-satunya perkara yang berlaku ialah mereka kelihatan keren dan futuristik, sekurang-kurangnya apabila mereka mula menjadi biasa sejak 2018.
  • yassin sherif: Pengimbas cap jari yang dipasang Butang Kuasa adalah IMO elit. Saya telah melihatnya pada beberapa telefon Samsung kelas pertengahan dan ia hanya masuk akal. Mereka pantas dan boleh dipercayai. Pada sesetengah telefon, mereka turut menyokong gerak isyarat leret. Dan saya menganggap ia lebih murah untuk dilaksanakan daripada penderia dalam paparan. Saya tidak benar-benar melihat kelemahan. Saya secara peribadi menggunakan S20+ dengan penderia ultrasonik dan ia berfungsi dengan baik tetapi ia tidak begitu boleh dipercayai seperti yang lain di belakang dan dipasang di sisi.
  • Brian Fowler: Setakat yang saya dapat tahu mereka masih lebih perlahan dan lebih cenderung untuk tidak berfungsi daripada yang dipasang di belakang dari beberapa tahun lalu. Dan saya secara peribadi mendapati mempunyainya di belakang lebih kurang tepat di mana saya secara semula jadi meletakkan jari saya dengan lebih mudah juga.
  • nigel coldwell: Saya lebih suka mereka terletak di belakang. Ia adalah lokasi yang sesuai untuk menekan dalam satu tindakan apabila mengeluarkannya dari poket anda.
  • jimv1983: Saya masih lebih suka mempunyai sensor cap jari kapasitif belakang tetapi saya pasti akan menggunakan sensor cap jari di bawah skrin berbanding buka kunci muka. Buka kunci muka menyebalkan.
  • deltatux: Ia boleh digunakan tetapi penderia fizikal yang dipasang di belakang atau di sisi adalah pilihan yang lebih pantas dan tepat. Saya merindui penderia yang dipasang di belakang saya, terutamanya apabila anda boleh menggunakannya untuk menurunkan teduh pemberitahuan.

Itu sahaja untuk tinjauan pendapat ini. Terima kasih atas undian dan komen anda. Jika anda mempunyai sebarang pemikiran tambahan tentang penderia cap jari dalam paparan atau hasil tinjauan pendapat, pastikan anda melepaskan ulasan di bawah.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Anda sangat kecewa dengan penderia cap jari dalam paparan hari ini
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker