Lain-Lain

Adakah Teknologi Biometrik Kunci kepada Masa Depan Cerah?

Dengan begitu banyak serangan pengganas yang telah mempertaruhkan keselamatan rakyat, persoalan keselamatan rakyat menjadi perhatian yang besar. Sama ada pejabat anda, tempat terbuka atau mana-mana segmen peribadi yang lain, seseorang tidak berasa selamat sepenuhnya.

Oleh itu, kita perlu meningkatkan teknologi inovatif yang memberikan kita pertempuran terbaik dan boleh digunakan untuk menghentikan semua yang berkaitan dengan keselamatan rakyat. Kami memerlukan pelaksanaan inovasi dan gajet yang lebih baik untuk memerangi jenis latihan penindas berasaskan ketakutan ini dan kami secara keseluruhannya menyedari bahawa langkah keselamatan adalah lebih baik daripada mengubati. Jadi di sini kita akan membincangkan teknologi biometrik dan gajet atau peranti yang boleh diselaraskan dengannya untuk meningkatkan keselamatan premis dan juga orang ramai.

Kerja industri biometrik adalah sangat mudah tetapi sangat unik. Inilah sebab utama mengapa begitu ramai orang memutuskan untuk mengambil perkhidmatan keselamatan demi kebaikan rakyat dan memastikan kerja yang cekap dan mewujudkan persekitaran kerja yang sesuai seperti yang diharapkan oleh semua pekerja.

sedang bekerja

Ia bergantung kepada ciri fisiologi dan tingkah laku tubuh manusia. Kami boleh menggunakan rangka kerja ini sebagai pengesahan identiti khusus mana-mana orang melalui pintu masuk sensitifnya. Ia menyimpan ciri-ciri ini dan apabila orang lain cuba untuk melalui rangka kerja maka ia menapis pangkalan data fokusnya. Selanjutnya, sistem menyemak sama ada ia mengesan sebarang padanan yang sesuai di antara yang disimpan atau tidak. Sekiranya ia menemui ciri yang serupa, ia akan menyelaraskan dan juga akan membenarkan untuk pergi ke rangka kerja. Jika sistem gagal mengenal pasti, tetingkap berhati-hati akan dipaparkan yang akan ditunjukkan oleh sistem tetapan yang telah ditetapkan.

Bersama-sama dengan kerja yang dinyatakan di atas, keselamatan biometrik diketahui menggunakan semua ciri berdaftar individu. Ia bertindak sebagai pengawal untuk semua pekerja mana-mana firma atau organisasi. Sistem ini memastikan tahap keselamatan yang tinggi bagi pekerja yang bekerja.

Terdapat pertanyaan umum tentang keselamatan yang kebanyakannya berlaku di kawasan terbuka yang mempunyai lebih banyak perhimpunan awam. Pada umumnya, isu yang berkaitan dengan pemperibadian dan keselamatan juga berlaku di bahagian siang hari seperti rumah penginapan, hotel, pusat beli-belah dan sekolah. Jadi dalam tempat dan acara seperti ini, kita boleh menyelaraskan keselamatan biometrik dan alat biometrik.

Kelemahan teknologi dan kaedah semasa adalah beberapa kelemahan utama yang tidak dapat dielakkan. Disebabkan semua ini, teknologi biometrik sedang diupah yang bukan sahaja meliputi semua kekurangan dan kelemahan sistem keselamatan yang tersedia secara tradisional tetapi juga memastikan ruang keselamatan yang lebih besar kepada semua ahli organisasi.

Kebanyakan rumah dan persekitaran kerja diketahui menggunakan inovasi biometrik untuk memastikan keselamatan barang yang paling berharga. Pada masa hadapan yang dipercayai berteknologi tinggi dan khusus, perkara seperti teknologi biometrik hanya akan kekal.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Adakah Teknologi Biometrik Kunci kepada Masa Depan Cerah?
oleh Fahad A. Khan

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker