Berita Teknologi

Samsung Galaxy Z Fold 3 dan Z Flip 3 mendapat One UI 4 beta dan Android 12

Gambar dekat kamera Samsung Galaxy Z Fold lwn Z Flip 2

Eric Zeman / Pihak Berkuasa Android

TL;DR

  • Samsung telah melancarkan kemas kini One UI 4 beta kepada Samsung Galaxy Z Fold 3 dan Galaxy Z Flip 3.
  • Kemas kini hanya dilancarkan kepada pengguna berdaftar di Korea Selatan dan India buat masa ini.
  • One UI 4 beta memberi pengguna pandangan awal tentang rancangan Samsung untuk Android 12.

Samsung pantas mengemas kini telefonnya kepada kemas kini OS dan keselamatan utama terkini, dan perkara yang sama berlaku untuk perisian beta. Selepas melancarkan yang besar Kemas kini beta One UI 4 kepada Siri Galaxy S21, Samsung kini telah menambah Galaxy Z Fold 3 dan Galaxy Z Flip 3 ke senarai peranti yang layak.

Menurut pengguna di XDA forum dan Forum Komuniti Samsung (h/t Pembangun XDA), Pengguna Samsung Galaxy Z Fold 3 dan Galaxy Z Flip 3 di India dan Korea Selatan boleh mendaftar dalam program beta One UI 4. Program beta untuk dua peranti boleh lipat hanya tersedia di kedua-dua negara itu buat masa ini dan pengguna mesti membuka kunci peranti untuk menyelesaikan proses pendaftaran.

Jika anda layak, anda boleh mendaftarkan peranti anda dalam program beta dengan melog masuk ke Aplikasi Ahli Samsung dan mengetik pada butang pendaftaran beta One UI 4 daripada halaman Notis. Setelah mendaftar, kemas kini beta anda akan tiba dalam beberapa minit sahaja. Kemas kini Galaxy Z Flip 3 sepatutnya tiba dengan nombor binaan F711BXXU2ZUJF, manakala kemas kini Z Fold 3 akan tiba sebagai F926BXXU1ZUJF.

kemas kini samsung galaxy z fold 3 one ui 4 beta android 12

Jika anda memiliki salah satu telefon ini dan sedang membahaskan sama ada untuk memuatkan beta atau tidak, maklum bahawa ini adalah kemas kini beta dan berkemungkinan akan datang dengan beberapa pepijat yang boleh menjejaskan prestasi telefon pintar anda.

Jika anda cukup berani untuk memasang beta, anda akan dilayan dengan visi Samsung untuk Android 12 dengan kulit perisian One UI 4 yang baharu. Widget dalam One UI 4 adalah lebih rata dan lebih bulat daripada sebelumnya, dan sesetengahnya akan berubah antara tema terang dan gelap bergantung pada masa hari itu. Lain-lain popular Ciri Android 12 membuat penampilan juga, termasuk papan pemuka privasi yang dipertingkatkan, mikrofon dan penunjuk kamera dalam bar status dan banyak lagi.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Samsung Galaxy Z Fold 3 dan Z Flip 3 mendapat One UI 4 beta dan Android 12
Source link

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker