Berita Teknologi

OnePlus 7 dan OnePlus 7 Pro mengemas kini semua di satu tempat

Selamat datang ke hab kemas kini siri OnePlus 7. Di sini anda akan menemui maklumat terkini tentang kemas kini kepada OnePlus 7 Pro dan OnePlus 7. Kami akan memperincikan versi perisian semasa untuk setiap peranti dan memaklumkan anda jika terdapat kemas kini baharu yang dilancarkan. OnePlus biasanya menolak kemas kini kepada OS oksigen OnePlus 7 Pro dan 7 bersama-sama, tetapi ketersediaan mungkin berbeza di seluruh wilayah.

 • Versi stabil semasa: Android 11
 • Bilakah OnePlus 7 akan mendapat Android 12? 2022 (Anggaran)

Kemas kini OnePlus 7 Pro dan OnePlus 7 terkini

29 Oktober 2021: OS Oksigen 11.0.4.1 kini dilancarkan ke OnePlus 7 Pro dan OnePlus 7. Kemas kini terutamanya membetulkan pepijat yang menjengkelkan di mana skrin panggilan tidak akan muncul serta-merta apabila telefon mula berdering. Ia juga membawa patch keselamatan Oktober dan beberapa peningkatan kestabilan pelbagai.

Lihat log perubahan di bawah.

 • Sistem
  • Android Security Patch dikemas kini kepada 2021.10
  • Kestabilan sistem yang lebih baik
 • telefon
  • Memperbaiki isu paparan tertunda antara muka panggilan masuk

Seperti biasa, kemas kini ini akan dilancarkan melalui OTA secara berperingkat. Jangan terlalu risau jika anda masih belum menerimanya. Untuk menyemak sama ada kemas kini tersedia, pergi ke tetapan > Sistem > Kemas kini sistem pada peranti anda.

Kemas kini OnePlus 7 Pro dan OnePlus 7 sebelumnya

 • 30 Ogos 2021: OS Oksigen 11.0.3.1 adalah sekarang melancarkan kepada OnePlus 7 Pro dan OnePlus 7. Kemas kini membawa ciri Bitmoji AOD kepada telefon. Ia juga menambahkan tampung keselamatan Ogos terkini pada peranti, keupayaan untuk mengambil tangkapan skrin Paparan Sentiasa Hidup dan pengoptimuman kestabilan NFC.
 • 27 Julai 2021: OnePlus melancarkan OS Oksigen 11.0.2.1 kepada OnePlus 7 Pro dan OnePlus 7. Kemas kini memfokuskan pada meningkatkan prestasi sistem dan bukannya memperkenalkan ciri baharu. Untuk tujuan ini, ia meningkatkan penggunaan kuasa, membetulkan isu terlalu panas, kestabilan kamera yang dioptimumkan dan banyak lagi. Selain itu, kemas kini itu turut menyertakan tampung keselamatan Android Jun 2021.
 • 22 Mei 2021: OS Oksigen 11.0.1.1 dilancarkan. Ia membetulkan isu SIM Google Fi, meningkatkan prestasi apl Rak dan Galeri serta membetulkan beberapa isu dengan Telefon dan Kamera. Tampalan itu juga termasuk tampung keselamatan Android Mei 2021.
 • 16 April 2021: Pembaikan terkini, iaitu OS Oksigen 11.0.0.2, dilancarkan ke siri OnePlus 7. Ia membetulkan masalah dengan binaan stabil Oxygen OS 11 awal.
 • 25 Mac 2021: Binaan Oxygen OS 11 yang stabil pertama dilancarkan ke siri OnePlus 7. Ia membawa beberapa peningkatan pada UI, Ruang Permainan, kamera, Rak dan Galeri. Ia juga termasuk tampung keselamatan Februari 2021, mengikut log perubahan.
 • 20 Januari 2021: OS Oksigen 11 beta yang pertama tiba dengan pelbagai penambahbaikan dan perubahan. Tweak pada kamera, Paparan Ambien, Mod Gelap, Rak, Galeri dan banyak lagi adalah di hadapan dan tengah.
 • 25 November 2020: OS Oksigen 10.0.10 (10.3.7 di India) membawa sentuhan pada bar status dan apl Telefon. Turut disertakan dalam kemas kini ialah tampung keselamatan November untuk Android dan kemas kini GMS Ogos. Ia akan menjadi kemas kini terakhir yang stabil sebelum pengguna merasai Android 11.

Jika anda telah melihat kemas kini siri OnePlus 7 yang kami tidak tahu, tip kami! Mencari kemas kini lain? Pastikan anda melawat kami Android 11 penjejak kemas kini.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: OnePlus 7 dan OnePlus 7 Pro mengemas kini semua di satu tempat
Source link

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker