Berita Teknologi

Jam tangan pintar tidak lama lagi akan mempunyai takuk terima kasih kepada Facebook

Apl Facebook pada telefon 3

Edgar Cervantes / Pihak Berkuasa Android

TL;DR

  • Facebook sedang mengusahakan jam tangan pintar dengan takuk paparan.
  • Paparan jam tangan ditemui di dalam apl Facebook View.

The jam pintar ruang semakin panas semula terima kasih kepada Google dan Samsung yang mendesak Pakai OS 3 sebagai alternatif kepada peranti boleh pakai yang menakluki semua Apple. Tetapi nampaknya Facebook (juga dikenali sebagai Meta) mahu mengambil bahagian dalam tindakan itu juga, dan produk pertama ini kelihatan agak pelik.

Pembangun aplikasi Steve Moser menemui imej jam tangan pintar dengan takuk di dalam apl Facebook View iPhone, kemudian berkongsi paparan dengan Bloomberg. Imej menunjukkan takuk paparan kecil di bahagian bawah, bersama-sama dengan skrin bulat. Anda boleh melihat gambar yang dimaksudkan di bawah.

jam tangan facebook steve moser bloomberg

Outlet itu menambah kod di dalam apl Facebook View mencadangkan jam tangan itu diberi nama kod ‘Milan,’ dan yang boleh pakai akan dapat mengambil foto atau merakam video dan memindahkannya ke telefon pintar.

Ini bukan jam tangan pintar utama pertama dengan kamera, kerana Galaxy Gear asal Samsung juga menawarkannya pada tahun 2013. Tetapi kamera Samsung menghadap ke luar, manakala kamera jam tangan Facebook berada pada muka jam itu sendiri, menunjuk kepada panggilan video sebagai kes penggunaan utama.

Kami tidak pernah melihat sebarang jam tangan yang membawa kamera daripada pengeluar utama sejak Galaxy Gear, jadi ini akan menjadi ciri yang menonjol hari ini jika produk ini dikeluarkan. Bercakap tentang kemungkinan keluaran, Bloomberg melaporkan bahawa Facebook merancang jam tangan untuk 2022, tetapi tidak jelas sama ada ini peranti yang dipersoalkan.

Ini nampaknya merupakan trend terkini dalam menggunakan takuk paparan pada peranti selain telefon. Apple baru Macbook Pro komputer juga mengandungi takuk paparan, manakala a Samsung Galaxy Tab S8 Ultra render bocor minggu lepas dan menunjukkan takuk pada skrin tablet juga. Oleh itu, kami pasti takuk jam tangan pintar akan menarik penerimaan yang sama.

Namun begitu, sesetengah pengguna mungkin berfikir dua kali untuk membeli jam tangan pintar daripada Facebook, memandangkan pendekatan sejarah syarikat terhadap data peribadi dan privasi. Lagipun, barang boleh pakai menawarkan lebih banyak data peribadi untuk syarikat berpotensi untuk menambah.

Apakah pendapat anda tentang takuk kamera pada jam tangan pintar? Beritahu kami melalui tinjauan pendapat di atas.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Jam tangan pintar tidak lama lagi akan mempunyai takuk terima kasih kepada Facebook
Source link

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker