Berita Teknologi

Carl Pei berkata syarikat ‘utama’ ‘menyerang’ Tiada apa-apa

Nothing Ear 1 terletak pada permukaan konkrit dengan fon telinga dalam sarung terbuka.

Chase Bernath / Pihak Berkuasa Android

TL;DR

  • Carl Pei — pengasas bersama OnePlus dan pengasas bersama/CEO Nothing — menulis catatan blog awam hari ini.
  • Dalam jawatan itu, dia memuji pasukannya kerana mencapai beberapa pencapaian jualan.
  • Bagaimanapun, Pei juga menuduh seorang “penyandang utama” secara langsung “menyerang” syarikatnya melalui manipulasi rantaian bekalan.

Dalam siaran itu, Pei mengucapkan tahniah kepada pasukan di Nothing kerana membantu mendapatkan lebih 320,000 tempahan fon telinga Ear 1. Walaupun hanya 180,000 daripada pesanan tersebut telah dihantar, Pei yakin selebihnya akan datang tidak lama lagi. Dia juga berkata matlamatnya adalah untuk menolak 600,000 pesanan dan membandingkannya (agak kurang ajar) dengan 400,000 pesanan iPod asal.

Lihat juga: Kami bercakap dengan Carl Pei tentang industri teknologi yang membosankan

Akhirnya, ini hanya sedikit menarik. Walau bagaimanapun, Pei juga sangat mencadangkan bahawa salah satu sebab Tiada apa-apa yang tidak dapat memenuhi permintaan pesanan adalah kerana sabotaj industri. Semak petikan ini:

Untuk menambah keseronokan, kami juga mempunyai penyandang utama yang menyerang kami dalam rantaian bekalan yang cuba menyekat akses kami kepada komponen utama. Kita harus menganggap itu sebagai tanda penghormatan.

Tuduhan ringkas ini tidak disandarkan dengan sebarang bukti. Pei juga tidak memberikan sebarang petunjuk tentang siapa “penyandang utama” ini. Namun, mana-mana syarikat teknologi terkemuka yang menuduh syarikat lain “menyerang” mereka adalah luar biasa. Ini adalah perkara yang biasanya tidak dibincangkan oleh CEO.

Perkembangan ini juga menarik kerana Nothing is such a new company. Mengapakah pemain “utama” mengambil berat tentang syarikat yang menjual beberapa ratus ribu fon telinga? Adakah syarikat yang tidak dinamakan ini bimbang tentang apa yang Pei boleh bina dengan Nothing? Terdapat banyak soalan di sini.

Apapun, drama industri teknologi kecil sentiasa menyeronokkan.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Carl Pei berkata syarikat ‘utama’ ‘menyerang’ Tiada apa-apa
Source link

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker