Berita Teknologi

Anda mengambil berat tentang saiz penderia kamera pada telefon (dengan kaveat)

Mi 11 Ultra menunjukkan bahagian belakang telefon dan kamera

Dhruv Bhutani / Pihak Berkuasa Android

Kamera telefon pintar pada umumnya baik pada hari ini, dengan perisian mengambil peranan yang semakin penting dalam memberikan hasil yang baik. Tetapi perkakasan adalah satu lagi bahagian penting dalam persamaan, dengan saiz sensor kamera juga memainkan peranan.

Tetapi lakukan Pihak Berkuasa Android pembaca sebenarnya mengambil berat tentang saiz penderia kamera telefon? Kami telah menjalankan tinjauan pendapat untuk mengetahui, dan berikut ialah cara anda mengundi.

Adakah anda mengambil berat tentang saiz sensor kamera pada telefon pintar?

Keputusan

Tinjauan pendapat kami diterbitkan pada 26 Oktober, memperoleh hampir 1,800 undian sehingga berita ini ditulis. Dan pilihan yang menang dengan margin yang besar ialah “ya,” kerana lebih 70% responden berkata mereka mengambil berat tentang saiz penderia kamera pada telefon.

Perlu diingat bahawa penderia kamera besar mempunyai banyak faedah di atas kertas, seperti tangkapan cahaya yang dipertingkatkan (penting untuk tangkapan cahaya malap) dan julat dinamik yang lebih baik. Jadi kami tidak begitu terkejut melihat orang ramai memilih pilihan ini.

Menarik juga bahawa sesetengah pembaca yang memilih pilihan ini mengakui bahawa penderia besar tidak secara automatik lebih baik dan hasil akhirnya adalah perkara yang penting.

Sementara itu, kurang daripada 30% pengundi berkata mereka tidak mengambil berat tentang saiz penderia kamera pada telefon. Sesetengah komen menunjukkan isu seperti kedalaman medan yang cetek dan fakta bahawa ramai orang hanya menggunakan kamera telefon mereka untuk media sosial. Perlu diingatkan juga bahawa penderia yang lebih besar turut mengakibatkan bonggol kamera, jadi ini boleh menjadi sebab orang ramai tidak mengambil berat tentang saiz penderia juga.

Komen

  • Shizuma: Tidak, pada ketika ini saya muak dengan semua perkara yang tidak masuk akal dengan kamera pada telefon kerana ia menyebabkan mereka tidak perlu meningkatkan harga ke tahap gila dan realitinya ialah telefon tidak akan menggantikan kamera yang betul dan untuk kegunaan sebenar kes sebahagian besar orang menggunakan kamera telefon mereka untuk, media sosial, kami mencapai kos itu ke tahap kualiti yang ketara seperti setengah dekad yang lalu.
  • Eoaoos: Semasa saya mengklik ya pada tinjauan pendapat, saya akan menyerahkan pertimbangan saya kepada semakan akhir. Saya harap ia menggegarkan supaya orang lain boleh mengikuti. Sayang sekali selebihnya juga Sony, OS dan lain-lain…
  • Joe Black: Saya mementingkan keputusan, kerana yang lebih besar pada telefon pintar selalunya membawa kedalaman medan yang lebih cetek … dan itulah isu cacing yang baru. Jadi tidak, saya tidak peduli untuk yang lebih besar, saya menjaga yang lebih baik. Bercakap tentang Sony tersebut – Saya suka “penyelesaian” itu dengan dua hentian /f.
  • Brett: Saya menjawab ya kerana jika kita boleh mencapai tahap kamera DSLR/Mirrorless kita perlu mempunyai sensor yang lebih besar. Kamera telefon mencipta foto yang cukup bagus hari ini dan saya mendapati DSLR saya mengumpul habuk sekarang.
  • direwolf: Jika ia mengambil gambar yang bagus, itu sahaja yang penting
  • Jason Duga: Banyak kebaikan…hanya keburukan ialah had kos dan saiz. Benar, penderia adalah satu-satunya perkara yang penting…pembolehubah lain seperti apertur atau program juga penting…apabila satu-satunya pembolehubah ialah saiz penderia…pengensor yang lebih besar / lebih baik adalah lebih baik.
  • Jadan James: Saya secara peribadi berpendapat bahawa apertur dwi dipandang rendah. Pada S10 saya, saya suka mempunyai pilihan kabur latar belakang tambahan bagi medan kedalaman 1.5f, tetapi juga dapat menukarnya kepada 2.4f apabila saya memerlukan kedalaman medan yang lebih luas dari dekat. Banyak kelemahan penderia besar dan apertur lebar akan diperbaiki dengan apertur dwi yang saya percaya

Terima kasih kerana mengundi dalam tinjauan pendapat kami dan kerana meninggalkan komen. Apa yang anda buat daripada keputusan ini? Beritahu kami melalui bahagian komen.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Anda mengambil berat tentang saiz penderia kamera pada telefon (dengan kaveat)
Source link

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker