Lain-Lain

3 Cara Teknologi Telah Mengubah Dunia Untuk Pemilik Perniagaan Berasaskan Rumah

Saya suka bahawa saya telah dilahirkan pada zaman ini dan saya tidak tahu bagaimana saya boleh hidup pada bila-bila masa lain dalam sejarah. Kemajuan teknologi baharu telah menjadikan hidup saya lebih mudah sebagai pemilik perniagaan berasaskan rumah. Saya teruja dengan kemungkinan yang ada dengan teknologi hari ini dan teruja dengan pemikiran teknologi yang akan tersedia tidak lama lagi.

Tujuan artikel ini adalah untuk berkongsi dengan anda, sebagai rakan pemilik perniagaan berasaskan rumah, beberapa pendapat tentang cara kemajuan teknologi semasa menambah baik cara kami menjalankan perniagaan kami. Jika anda hidup di masa lalu sudah tiba masanya untuk mengubah cara berfikir anda dan menggunakan teknologi untuk kelebihan anda sendiri.

Berikut adalah tiga perkara yang perlu difikirkan sebagai usahawan kerja dari rumah:

Media sosial dan Web 2.0 telah mengubah pemasaran- Peraturan lama pengiklanan menyukarkan perniagaan berasaskan rumah untuk bersaing dengan syarikat yang lebih besar. Internet, melalui enjin carian, web 2.0 dan media sosial telah mengubah segala-galanya kepada kelebihan pengendali yang lebih kecil. Ya, syarikat besar boleh menggunakan internet tetapi jika anda menyasarkan pasaran anda dengan betul, anda masih boleh menjadi sangat berjaya.

Telefon pintar telah meningkatkan kehidupan orang ramai- Saya sangat terlambat untuk idea telefon pintar- walaupun saya telah bekerja dalam industri selama bertahun-tahun. Tetapi sekarang, saya tidak tahu bagaimana saya pernah hidup tanpanya. Saya bermula dengan BlackBerry, pergi ke HTC dan kini saya tidak boleh hidup tanpa iPhone saya. Ia sangat selesa. Saya boleh menghantar dan menerima e-mel, membuat panggilan, menghantar dan menerima teks dan terdapat banyak aplikasi lain yang meningkatkan kehidupan saya. Ia memberi saya banyak masa kembali. Saya boleh membalas banyak e-mel dan melakukan kerja semasa waktu rehat saya pada siang hari. Sebagai contoh, saya sering menulis artikel pada iPhone saya pada waktu siang jika saya menunggu di kafe atau sesuatu seperti itu. Saya biasanya menjimatkan kira-kira satu jam sehari.

Anda boleh menjalankan perniagaan berasaskan rumah tetapi menjual kepada dunia- Internet, pada pendapat saya, mempunyai pengaruh terbesar ke atas umat manusia daripada semua ciptaan. Kini, dengan sambungan Internet, saya boleh menjual produk saya dari rumah ke mana-mana sahaja di dunia. Sebelum ini sebagai pemilik perniagaan berasaskan rumah, khalayak sasaran saya kemungkinan besar terhad kepada pinggir bandar sekitar saya.

Teknologi telah mengubah dunia dan, seperti yang anda boleh lihat daripada di atas, terdapat tiga kemajuan teknologi yang telah memberi kesan yang paling dramatik ke atas perniagaan berasaskan rumah.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: 3 Cara Teknologi Telah Mengubah Dunia Untuk Pemilik Perniagaan Berasaskan Rumah
oleh Hamish Jones

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker