Berita Teknologi

WhatsApp Membenarkan 8 Orang Sekaligus Untuk Video Call dan Voice Call

Sebelum ini, WhatsApp hanya membenarkan 4 orang sahaja pada satu masa untuk membuat panggilan berkumpulan

Membuat panggilan berkumpulan bersama kawan-kawan pada malam hari adalah satu perkara yang sudah biasa pada hari ini. Namun, WhatsApp hanya membenarkan 4 ahli sahaja untuk membuat panggilan video atau suara pada satu masa. Ini menyebabkan ramai mencari alternatif lain seperti Google Duo yang membenarkan sehingga 12 orang pada satu masa. Selain itu, kelemahan WhatsApp ini juga boleh menyebabkan kawan terasa hati kerana tidak termasuk sekali.

Memahami isu ini, WhatsApp telah membenarkan panggilan berkumpulan sehingga 8 ahli serentak menerusi kemaskini baharu untuk pengguna iOS sahaja. Jika anda merupakan pengguna iOS, maka anda boleh mencubanya dengan rakan-rakan yang lain.

Bagaimana pula dengan Android? Seperti yang kita sedia tahu, Android mempunyai pelbagai versi untuk setiap jenama pengeluar. Maka, proses mengemaskini aplikasi WhatsApp akan mengambil masa untuk memastikan ia benar-benar stabil untuk setiap peranti Android. Oleh itu, anda boleh bersabar dan menunggu kemaskini yang baharu.

 

 

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker