Apa Itu ?

Lebih Berbaloi dari Spotify: YouTube Music Premium + YouTube Premium

Mahal sikit, tetapi lebih berbaloi - Google membawakan YouTube Premium ke Malaysia.

Mestilah awak tahu mengenai Spotify kan ? Ia adalah satu aplikasi penstriman-lagu yang terkenal di serata dunia. Spotify Premium membolehkan pengguna menikmati musik dan lagu tanpa gangguan iklan, memuat-turun dan strim pada kualiti tinggi dengan langganan berharga RM14.90.

Tapi, baru-baru ni Google baru membawakan YouTube Premium dan YouTube Music Premium ke Malaysia. Jadi, marilah Bijak Tech bagitahu serba sedikit mengenai ‘barang baru’ ini.

Apa itu YouTube Premium dan YouTube Music Premium ?

YouTube Premium adalah servis langganan penstriman-berbayar yang menyediakan penstriman bebas iklan pada semua video di YouTube, termasuklah YouTube Original (filem, dokumentari, drama di bawah produksi YouTube).

YouTube Music Premium adalah servis penstriman musik seperti Spotify, Tidal dan lain-lain. Ia juga mempunyai playlist lagu, video dan lain-lain.

Dengan langganan berjumlah RM17.90 sebulan, anda akan mendapat akses terhadap YouTube Premium dan YouTube Music Premium. Walaupun ia adalah RM3 lebih mahal berbanding harga Spotify, tetapi ia adalah lebih berbaloi kerana anda akan mendapat 2 servis pada satu masa.

 

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker