Berita Teknologi

Peranti Google dan Apple Pilihan Terbaik Aspek Sekuriti dan Perisian Terkini

Jika anda ingin memastikan bahawa anda mempunyai perisian terkini dan hebat pada telefon pintar anda pada setiap masa, maka telefon Apple dan Google adalah pilihan yang terbaik

Menurut penyelidikan yang dilakukan oleh organisasi pengguna Jerman, Stiftung Warentest, iPhone dan Google Pixels mendapatkan maklumat terkini dan lebih banyak diandalkan dengan perisian baru selama beberapa tahun. Ini bermakna anda tidak perlu terus membeli telefon baru setiap tahun untuk mengetahui perkembangan dan reka bentuk perisian terkini.

Walau bagaimanapun, penyedia Android lain juga melakukan keseluruhannya: Honor Huawei, OnePlus dan LG juga mempunyai kemas kini yang cukup kerap untuk telefon pintar mereka. Sesetengah telefon bimbit Android mid-range juga layak disenaraikan juga. Sebagai contoh, Android One berfungsi dengan baik dengan Google dan dengan itu boleh menjamin sistem operasi yang dikemas kini selama dua tahun dan kemas kini keselamatan tetap selama tiga tahun. Sesetengah peranti dari Nokia, Motorola dan HTC adalah telefon Android One.

Para penyelidik mendapati bahawa telefon Android One dapat menepati janji itu, walaupun ia memerlukan beberapa minggu lebih lama daripada pada telefon Pixel flagship Google. Tetapi, walau apa pun berlaku, kemas kini tetap akan berlaku pada peranti Apple dan Google.

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker