Berita TeknologiTrik dan Tips Telefon Pintar

Triple Kamera Honor 20 Lite Bakal dilancarkan di Malaysia

Honor 20 Lite yang mengancam

Honor Malaysia telah melancarkan Honor 20 Lite baru, telefon pintar midrange yang memaparkan ciri-ciri kamera tiga dan lensa ultrawide, pada satu majlis di Kuala Lumpur.

Peranti ini dilengkapi dengan paparan 6.21in FHD + (2,340 x 1,080 piksel) dengan kedudukan berbentuk U di bahagian atas Honor 20 Lite dipanggil paparan Dewdrop.

Ini adalah telefon pintar pertama dari Honor yang mempunyai sistem kamera berganda tiga.

Persediaan kamera tiga pada Honor 20 Lite mempunyai sensor 24 megapiksel untuk penembak utama, sensor 8 megapiksel ultrawide dengan medan pandangan 120 °, dan sensor kedalaman 2 megapiksel untuk itu digunakan untuk kesan bokeh . Ia juga mempunyai kamera 32 megapiksel menyokong ciri face unlock.

Pengarah pemasaran Honor Malaysia, Clarissa Ng menekankan keupayaan AI telefon pintar.

“Kamera pada Honor 20 Lite mempunyai ciri AI yang boleh bijak mengenali objek dalam gambar, dan secara automatik meningkatkan imej dan menjadikannya kelihatan lebih baik. Objek itu mungkin bunga, haiwan, makanan, potret dan sebagainya,” katanya. kata.

Triple Kamera dilengkapi ciri AI menjadikan gambar ditangkap lebih ‘hidup’.

Walaupun AI biasanya dikaitkan dengan membuat gambar kelihatan lebih baik, Ng mendakwa AI pada Honor 20 Lite mampu lebih daripada itu: “The Honor 20 Lite membawa ciri-ciri seperti panggilan AI yang dipertingkatkan, ensiklopedia AI yang dapat mengenal pasti lebih daripada 400 mercu tanda Eropah dan lebih 10,000 lukisan, “katanya.

The Honor 20 Lite mempunyai 3,400mAh bateri yang dilengkapkan melalui microUSB, walaupun ia akan menjadi baik untuk peranti itu dilengkapi dengan USB-C.

Peranti ini dikuasakan oleh pemproses okta Kirin 710, dan mempunyai 4GB RAM bersama-sama dengan penyimpanan dalaman 128GB. Sensor cap jari diletakkan di belakang peranti.

Penyimpanan pada peranti boleh diperluaskan dengan kad microSD. Walau bagaimanapun slot kad microSD dikongsi dengan slot kad SIM kedua pada dulang SIM.

The Honor 20 Lite akan diperolehi dari kedai online Honor dan Shopee pada 24 April untuk RM949 dalam dua warna, Phantom Blue dan Phantom Red.

Kedua-dua Penghormatan dan Pembeli juga akan termasuk beberapa hadiah percuma untuk pembeli awal – 50 pembeli pertama di kedai dalam talian Honour dan 1,000 pembeli pertama di Shopee akan menerima kotak jenama Super Honor. Di samping itu, pembeli Shope 500 yang pertama juga akan mendapat beg drawstring berjenama.

Bagi mereka yang lebih suka membeli di kedai, peranti itu akan tersedia di kedai Honor di seluruh negara pada lewat 26 April.

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker