Berita TeknologiLain-Lain

Ini Perkembangan Facebook F8 yang Perlu Anda Tahu

Selepas pelbagai skandal yang terpalit pada syarikat gergasi Facebook, ia masih meletakkan tempatnya sebagai perintis kepada media sosial dalamΒ  dunia kini. Konferens Facebook F8 yang sedang berlansung di San Jose, California bermula hari ini 30 April sehingga 1 Mei 2019 diserta ribuan pembangun-pembangun yang berbincang mengenai penambahbaikan yang boleh dilakukan ke atas Facebook. Hari pertama sudah berlalu dan apakah yang boleh kelainan yang dijanjikan untuk ‘membersihkan’ semula nama Facebook selepas melalui tahun yang sukar?

Persidangan Facebook F8 yang diketuai oleh pengasasnya iaitu Mark Zuckerberg

Pembangunan Virtual dan Augmented Realiti

Konferens tersebut membuka sidangnya dengan pembentangan tentang “Nilai VR untuk Pengusaha” yang mana input-inputnya masih akan diikuti perkembangannya selepas ini. Namun secara spesifikasinya perbincangan ini akan lebih menjurus kepada implementasi AR kedalam Instagram, muzik dan sebagainya.

Messenger yang terkehadapan

Sepanjang dua hari persidangan, lapan sesi akan dibentangkan mengenai Facebook Messenger dan kegunaannya dalam perniagaan. Pembentangan akan menghuraikan mengenai cara menggunakan platform untuk memacu hasil perniagaan, pembinaan sebuah syarikat, meningkatkan sokongan pelanggan, dan meningkatkan pengalaman pelanggan keseluruhan. Mark Zuckerberg baru-baru ini menyatakan bahawa syarikat itu akan memberi tumpuan kepada pembangunan perkhidmatan e-dagangnya, dan inilah janjinya yang sedang dalam tindakan.

Kecanggihan Kecerdasan BuatanΒ  (Artificial Inteligence)

Juga dalam jadual adalah satu siri sesi bertema AI yang memberi tumpuan kepada pembangunan platform AI mudah alih dan pelaksanaan kecerdasan buatan untuk memastikan platform media sosial Facebook yang selamat. Syarikat itu juga akan menjadi tuan rumah persembahan membentangkan hasratnya untuk menjadikan AI lebih banyak perbualan dan menggunakannya untuk menawarkan lebih banyak pengalaman peribadi.

Anda boleh ikuti perkembangan persidangan Facebook F8 secara lansung di Facebook F8

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker