Trik dan Tips Telefon Pintar

Nak Sihat? Muat Turun Aplikasi Ini!

Menjadi sihat adalah perkara yang selalu ada di fikiran semua orang. Untungnya, terdapat banyak aplikasi kesihatan yang dapat membantu anda hidup lebih baik, makan lebih seimbang dan sukan lebih kerap. Sebahagian besar yang berguna ialah seperti aplikasi sukan, penghitung kalori, aplikasi pelacakan aktiviti ataupun ketiga-tiga sekaligus. Oleh itu, mari kita lihat aplikasi kesihatan terbaik untuk Android!

Headscape

Headscape ialah aplikasi meditasi. Kesihatan mental juga penting. Oleh itu, Headscape mencakup pelbagai meditasi terbimbing, seperti sesi SOS darurat untuk memenangkan diri dan pelbagai program untuk dipilih berdasarkan keperluan anda. Bahkan juga, aplikasi ini menghantar notifikasi kepada anda dengan berbaur ketenangan seperti menyuruh anda untuk bersantai mahupun bernafas.

Home Workout

Home Workout adalah aplikasi sempurna untuk para pemula. Aplikasi ini memiliki koleksi latihan yang dapat anda lakukan di rumah tanpa peralatan. Ini bermaksud bahawa perkara yang anda perlu lakukan hanyalah memuat turun sahaja. Beberapa rutin latihan termasuk, pemanasan badan, peregangan, latihan beban, latihan kekuatan dan banyak lagi. Anda juga dapat panduan video dan animasi, carta dan lebih banyak lagi pelacakan. Aplikasi ini sangat bagus terutama jika anda tidak ingin menghabiskan wang untuk beli alat olahraga.

Fooducate

Fooducate adalah aplikasi nutrisi yang layak diguna. Ia fitur lebih 250,000 makanan untuk dibandingkan. Servisnya menilaikan makanan-makanan dalam perbandingan mudah. Dengan itu, anda dapat mengidentifikasi kebaikan dan keburukan makanan yang dibandingkan. Aplikasi ini juga melacak pengambilan makanan anda, penyukanan, dan lain-lain. Ada juga sistem rekomendasi makanan serta terdapat komuniti untuk berinteraksi.

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker