Berita Teknologi

(Mengagumkan) Inilah Rupa Phone Huawei Lipat Pertama di Dunia!

HUAWEI kini merupakan jenama yang sudah tidak asing lagi dalam dunia teknologi. Kehebatannya lebih terserlah dengan peranti Android kebangaannya, Huawei Mate 20 dinobatkan sebagai smartphone terbaik bagi tahun 2018. Namun itu tidak cukup memuaskan bagi syarikat gergasi China itu. Sudah terang bahawa big boss Huawei ini menyatakan bahawa matlamatnya ialah untuk mengambil alih gelaran pengusaha smartphone terbesar di dunia dari musuhnya iaitu Samsung. 
Ketua Pegawai Eksekutif Huawei, Richard Yu, tidak ragu-ragu: “Walaupun tanpa pasaran AS, kami akan menjadi nombor satu di dunia. Ini adalah tahun kami.” Cita-cita yang dahsyat? Mungkin, tetapi Huawei mempunyai semua kad untuk berkembang dan kemajuannya sejak beberapa tahun kebelakangan ini menunjukkannya. Tetapi pada 2019 perkara akan menjadi lebih sukar. Pertama sekali, masalah dengan AS dan Kanada berikutan penangkapan CFO Huawei baru sahaja bermula dan pasaran akan berubah dengan kedatangan telefon pintar lipat.
Setelah melakukan pelbagai kajian selama beberapa tahun, Huawei kini berjaya menghasilkan satu peranti yang sangat mengagumkan iaitu smartphone lipat pertama dunia. Berdasarkan reka bentuknya, ia seolah-olah mempunyai dua bentuk iaitu bentuk tablet dan juga boleh dilipat menjadi smartphone.
Peranti Huawei tidak kelihatan sangat berbeza daripada reka bentuk Samsung, saingan secara langsung dalam meneraju telefon pintar lipat dunia. Walau bagaimanapun, membandingkan kedua-dua penampilan 3D itu dapat dilihat bahawa telefon pintar Huawei kelihatan sedikit nipis dan dengan “engsel” sedikit berbeza daripada rakan sejawatannya dari Korea Selatan. Selepas itu, dalam kes ini, anda juga dapat melihat port USB Type-C di bahagian bawah peranti dan dua lubang di skrin, satu khusus untuk kamera dan yang lain untuk flash LED.

Apa pandangan anda tentang telefon pintar lipat ini??

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker