Trik dan Tips Telefon Pintar

Anda Tidak Punyai Alat Pembuka Sim? Kini Bukan Lagi Masalah dengan Cara Ini!

Adakah anda ingat di mana anda menyimpan alat SIM anda – logam kecil yang kadang-kadang anda dapat dengan telefon baru? Mesti tidak kan?, saya tidak, tetapi jangan putus asa. Nasib baik untuk saya, dan anda, saya telah MacGyvered cara saya ke tray kad SIM dan slot kad microSD banyak kali. Bagaimanakah cara membuka slot kad SIM tanpa alat SIM

Berikut adalah beberapa cara mudah untuk membuka slot kad SIM tanpa alat SIM. 
Apa yang ada dekat dengan anda? Gunakan sebaiknya! 
  • Anting atau menindik 
  • Klip kertas 
  • Jarum 
  • Thumbtack / staple 
  • Pergi ke kedai Anting atau menindik atau kedai phone terdekat

1. Anting-anting tradisional dengan wayar atau cangkuk yang lebih cerah berfungsi dengan baik. Pada yang lain, anda mungkin perlu membuang bola / lonjakan pada akhirnya. Penembusan lebih ekstrem mungkin terlalu besar untuk berfungsi sebagai pembuka dulang SIM. Anting-anting adalah alat SIM DIY yang paling biasa dan mudah di sekeliling.


2. Klip kertas 

Mungkin perkara paling biasa yang akan datang, jika anda bekerja di pejabat. Bukan plastik yang dilapisi kertas lemak, tetapi hampir semua klip kertas logam kecil akan mendapat dulang SIM anda dikeluarkan. Dan apabila anda selesai, anda boleh menggunakannya untuk melampirkan pelbagai bit kertas bersama-sama. 

3. Jarum 
Jika anda repair stokin dan seluar seperti yang saya lakukan (anda takboleh tahu, haha), maka anda akan mempunyai jarum yang bersepah di sekitar rumah di suatu tempat. Cuma gunakan akhir yang tidak-pointy di lubang eject SIM dan tekan di tepi meja. Saya akan menasihati anda untuk tidak mencuba menggunakan tangan anda. 

4. Thumbtack / staple 

Objek yang lain di mana-mana di rumah dan di pejabat adalah cangkuk. Terdapat banyak bentuk dan saiz, tetapi kebanyakan mereka mampu membuka dulang SIM anda. Jika anda berfikir di luar kotak itu, anda mungkin menyedari bahawa anda juga boleh menggunakan ruji. Penyelesaian adalah di sekeliling kita. / Sudah tentu, ada banyak alternatif lain juga, termasuk pencungkil gigi, pin keselamatan atau pada dasarnya apa-apa perkara lain pointy yang anda boleh dapatkan dengan mudah. 

5. Pergi ke kedai dan tanya dengan baik 

Sekiranya anda pernah keluar dan perlu mengeluarkan dulang kad SIM anda, seperti yang telah saya lakukan pada masa lalu, salah satu cara paling cepat untuk menyelesaikan masalah ini adalah untuk memasuki kedai berdekatan. Sudah tentu, jika anda berada di tengah-tengah hutan, anda berada dalam kesusahan, tetapi jika anda berada di kawasan bandar dengan pusat membeli-belah yang besar atau kedai pembawa telefon jalan raya yang tinggi, anda tidak perlu risau. Kali terakhir saya pergi ke kedai telko untuk meminta mereka membuka dulang SIM saya, pekerja yang membantu memakai alat SIM di lehernya dan lebih senang untuk membantu saya secara percuma.

Adakah anda mempunyai alat SIM rahsia yang lain untuk dikongsi? Beri tahu kami di dalam komen.


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker