Trik dan Tips Telefon Pintar

Aplikasi Android PALING BEST yang Anda Tidak Akan Jumpa di Google Play Store

Kebanyakan pengguna Android hanya memasang aplikasi dari Google Play. Walau bagaimanapun, potensi Android melangkaui perkhidmatan Play Store dan Google. Terdapat banyak APK yang tidak ditawarkan oleh Google, dan kami telah menyediakan senarai APK dan aplikasi Android terbaik yang tidak dapat anda temukan di Play Store.

➡ Baca juga Cara install APK dan OBB

  • Game Terbaik di luar Play Store: Fortnite

Fortnite, permainan battle royale yang menjadi fenomena gaming pada tahun 2018, begitu popular sehingga pencipta Epic Games memutuskan bahawa mereka tidak perlu membayar potongan 30% untuk Play Store, memilih bukan untuk menjadi tuan rumah sendiri. Fortnite adalah percuma untuk bermain dan patut dicuba – walaupun anda mungkin akan mengalami ketagihan!
Untuk membantu anda memulakan, kami menasihatkan anda semak dulu compatibility phone anda dengan Fortnite.  Hal ini kerana hanya phone yang mempunyai speksifikasi yang tinggi boleh memainkan game yang hebat ini. 
Tetapi sebagai peringatan juga, masih terdapat banyak APK palsu dan malware di luar sana yang mendakwa Fortnite. Untuk menjadi selamat, gunakan pautan rasmi dari Epic Games di bawah ini: 

 Muat turun Fortnite

  • Terbaik untuk Games: Bundle Humble

Bundle Humble legendaris baru-baru ini menerima beberapa kemas kini, yang bermaksud tidak lagi tersedia di Play Store (mungkin Google kini melihatnya sebagai pesaing?). Untuk Unfinished, Humble Bundle membolehkan anda membayar apa sahaja yang anda mahu memuat turun bungkusan permainan mewah untuk peranti Android anda (dan PC). Wang yang anda bayar akan dibahagikan antara badan amal, pemaju dan laman web. 
Menggunakan aplikasi ini, anda boleh mengurus library permainan Android Humble Bundle anda dengan mudah, dan menerima kemas kini apabila Humble Bundle seterusnya boleh didapati. 
Bayar apa yang anda mahu untuk bundel permainan yang hebat dengan Humble Bundle.

Muat turun Humble Bundle

  • Terbaik untuk streaming: VideoMix

Aplikasi ini adalah sumber yang hebat untuk streaming rancangan TV kegemaran anda dan filem dalam talian. Ketahui undang-undang negara anda mengenai penstriman kandungan yang dilindungi hak cipta, walaupun, jika anda tidak mahu mendarat sendiri dalam masalah. Sebaik sahaja anda telah menemui rancangan atau filem yang anda mahu tonton, ketik sahaja, pilih tapak untuk menyiarkannya, kemudian anda akan mendapat pilihan untuk memilih aplikasi pemain video yang anda mahu mainkan. 
Di samping itu, terdapat satu butang yang mengintegrasikan IMDB ke dalam aplikasi supaya anda boleh melihat pelakon dan mencari torrents yang berkaitan. 
Aplikasi pemain video terbaik untuk Android VideoMix membolehkan anda menonton siaran rancangan TV dan filem, yang baru dan lama.

 Muat turun VideoMix 

  • Terbaik untuk ripping YouTube: Videoder 

Videoder mungkin YouTube ripper yang paling berfungsi di sekitar. Anda mencari video YouTube yang anda mahukan, dan aplikasi memaparkan pelbagai format yang boleh anda muat turun di dalamnya, termasuk 1,080p dan MP3 (walaupun kedua-duanya dalam versi beta, jadi kadang-kadang boleh merosakkan). 
Anda hanya menetapkan direktori muat turun dan mendapatkan ripping. TubeMate adalah aplikasi lain yang mempunyai fungsi yang sama. Videoder adalah cara utama untuk memuat turun video YouTube.

Muat turun Videoder

  • Terbaik untuk torrent: Transdroid

Untuk semua pengguna torrent yang berminat di luar sana, Transdroid menyediakan cara yang baik untuk menguruskan torrents anda dari jauh. Ia menyokong pelayan rumah dan seed box. . Dari dalam klien, anda boleh, di antara banyak perkara lain, tambah torrents, mulakan dan menghentikannya, dan menetapkan keutamaan. 
Ia menyokong semua pelanggan torrent besar di luar sana, termasuk uTorrent, Deluge dan Vuze. Anda boleh memuat turun versi cut-down dari Play Store, yang dikenali sebagai Transdrone, tetapi, untuk mendapatkan pengalaman penuh, termasuk carian torrent bersepadu dan suapan RSS, pastikan untuk merebut APK Transdroid. Sekali lagi, perhatikan undang-undang yang mengelilingi negara anda. AndroidPIT apk terbaik transdroid 1 Dengan sedikit penyediaan, Transdroid membolehkan anda menguruskan torrents anda dari jauh.

 Muat turun Transdroid 

  • Alternatif terbaik untuk YouTube: NewPipe 

NewPipe adalah frontend percuma YouTube yang hebat dari kedai aplikasi alternatif, F-Droid, yang menjadi tuan rumah APK sumber terbuka dan juga menjaga kemas kini automatik aplikasi yang dipasang. newpipe Tetapan main balik latar belakang NewPipe terus dengan skrin dimatikan. 
Faedah NewPipe dari antara muka bebas iklan yang bagus, dan dapat terus memainkan video di latar belakang semasa anda melakukan tugas lain, atau walaupun skrin dimatikan. Cara bermain YouTube dengan skrin mati Kelemahan adalah bahawa ia tidak menyokong akaun Google anda, jadi anda tidak dapat melihat langganan anda. Pilihan kualiti video juga terhad pada NewPipe-ia tidak menyokong main balik 1080p atau lebih baik. 

Muat turun NewPipe 

Apakah APK aplikasi kegemaran anda? Bagaimana perasaan anda tentang memuat turun aplikasi dari luar Play Store? Beri tahu kami di dalam komen.

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker