Lain-Lain

4 Kamera Android Paling Cun 2018

Pening nak pilih telefon? Takpe jangan pening-pening kepala semasa berpuasa ni. Pening nak pilih Android atau iPhone? 5 tahun sebelum, iPhone semestinya mempunyai kamera terbaik sehingga kini.


Namun, setelah revolusi gadget yang berlaku pada hari ini, kamera Android telah menguasai dunia dalam bidang tangkap gambar.

Kenapa pulak? Walaupun iPhone kini mempunyai 12mp kamera, tapi kualiti warna dan sebagainya amat cantik. Tapi telefon berikut ini mempunyai megapixel yang lebih tinggi dan pastinya kualiti yang sama hebat. Jom kita saksikan juara dunia dalam kamera telefon.

Huawei P20 Pro

Huawei Mate 10 Pro mempunyai kamera yang hebat. Huawei P20 Pro mempunyai kamera yang menakjubkan . Telefon pertama dengan tiga sensor kamera di belakang, yang utama adalah 40MP, dan agak besar untuk telefon. Ia menggunakan semua saiz itu untuk mengambil gambar siang yang sangat tajam dan foto rendah cahaya yang terperinci.

Mod Malam yang lebih mengagumkan, walaupun anda memerlukan sedikit kesabaran dan nasib untuk mendapatkan hasil yang sempurna. Dua lagi kamera adalah hitam dan putih dan jarak jauh – di sana, yang ketiga mempunyai lensa dengan zoom optik 3x, sesuai untuk pelancong mengambil kenangan.

Walaupun Pixel 2 mengambil gambar hebat dengan lebih mudah, Pro P20 boleh mengambil foto yang lebih baik secara keseluruhan, dan itu menjadikannya sangat menarik.

Kesimpulan: Huawei P20 Pro mungkin adalah kamera telefon yang paling serba boleh yang pernah dibuat.

οΏΌ

Samsung Galaxy S9+

Galaxy S9 + mempunyai sepasang kamera belakang dan aperture switching pada lensa utamanya yang dapat menyesuaikan diri untuk memberi anda shooting terbaik dalam pelbagai pencahayaan. Pada waktu siang GS9 + mengambil gambar yang tajam dan tepat walaupun tanpa dengan HDR.

Pada waktu malam, GS9 + boleh dikatakan kamera telefon pintar terbaik yang boleh didapati hari ini. F / 1.5 lensanya membolehkan satu tan cahaya, dan sensor menangkap imej yang tajam.

Kesimpulan: Galaxy S9 + adalah kamera keseluruhan hebat yang cemerlang terutamanya dalam keadaan cahaya rendah. 

Satu perkara lagi: Jika anda memilih Galaxy S9 yang lebih kecil, anda tidak akan mendapat kamera sekunder, bermakna anda terlepas mod potret dan zoom 2X tanpa lossless. Maka, S9+ hebat dan S9 tak hebat.

LG G7

LG adalah perintis pergerakan dwi-kamera, ​​dan ia telah terjalin dengan formula yang sama: kamera utama yang kukuh, dan lensa sekunder sudut lebar yang memberikan perspektif baru yang kemas. Kamera utama LG G7 sangat baik, walaupun mempunyai piksel kecil – pemprosesan LG sangat hebat, dan mempunyai OIS dan lensa f / 1.6 tidak menyakiti hati anda.

Kamera kedua itu tidak begitu luas seperti pada LG G6, tetapi tidak seperti generasi sebelumnya ia mempunyai sensor yang sama dengan kamera utama.

Kesimpulan: LG G7 menawarkan pengalaman kamera terbaik untuk sesiapa sahaja yang mahukan kamera sekunder sudut lebar.

Google Pixel 2 XL

Pixel 2 XL tidak mempunyai perkakasan kamera terbaik dalam kelas, tetapi masih berjaya mengambil gambar yang menakjubkan dalam hampir setiap keadaan, terima kasih kepada pemprosesan “HDR +”.

Pemprosesan ini merakam foto yang mempunyai warna yang menakjubkan dan pelbagai dinamik, seperti apa yang anda dapati dengan menerapkan penyuntingan yang baik kepada foto dari mana-mana telefon lain.

Pixel 2 XL juga mempunyai penstabilan video yang luar biasa yang menetap dan smooth bagi menghasilkan video yang cantik.

Kesimpulan : Untuk pengalaman “Point & Shoot” yang hebat yang juga menghasilkan foto yang menakjubkan, Pixel 2 XL adalah yang terbaik untuk mendapatkannya.

Satu lagi perkara: Jika anda mahukan pengalaman yang sama dengan Pixel 2 XL dalam pakej yang lebih kecil, Pixel 2 menikmati kamera yang sama.

Mengapa Google Pixel 2 XL adalah yang terbaik

Kembali apabila Google melancarkan Pixels asalnya pada 2016 , tidak ada yang mengharapkan mereka mempunyai kamera terbaik di dalam ekosistem Android. Pada tahun 2017, gadget itu telah pun ditubuhkan, dan tiada siapa yang ragu-ragu bahawa siri Pixel 2 mempunyai kamera yang menakjubkan.

Inilah yang ditawarkan oleh Pixel 2 XL: kualiti gambar yang luar biasa dalam keadaan pencahayaan; kelajuan shutter selaju peluru; penstabilan video yang menakjubkan; dan ciri-ciri yang menyeronokkan, seperti Mod Potret dan Foto Pergerakan.

Banyak telefon lain yang boleh mengambil foto yang bagus, dan Galaxy S9 dan S9 + yang baru itu sangat baik, tetapi tiada apa-apa yang menyentuh warna-warna yang menakjubkan dan pelbagai dinamik yang boleh disediakan oleh Pixel 2 XL.

Ia menghasilkan foto yang kelihatan seperti anda mengambil gambar dengan telefon lain, dan menggunakan satu set suntingan yang menarik untuk mengeluarkan semua bahagian terbaik di tempat kejadian – tetapi ia berlaku secara automatik setiap kali anda menekan butang tangkap.

Aplikasi kamera Pixel 2 tidak mempunyai ciri-ciri yang sama seperti kebanyakan pesaingnya – tidak ada mod manual sama sekali – namun banyak magik yang berlaku di belakang tabir.

Google juga telah menambahkan sekeping perkakasan baru kepada campuran, Pixel Visual Core, untuk membenarkan aplikasi pihak ketiga mengakses kecekapan pembelajaran mesin kamera Pixel 2.

Kesimpulannya

Pixel 2 XL masih merupakan kamera Android terbaik yang tersedia, berdasarkan keupayaannya yang menakjubkan untuk menangkap gambar yang indah dalam setiap keadaan tanpa sebarang tweaking dengan tetapan atau penyutingan selepas ditangkap.

Pro Huawei P20 lebih berkuasa dan serba boleh daripada Pixel 2 XL, dan boleh mengambil gambar yang lebih baik, tetapi ia agak rumit, dan boleh mematikan orang baru.

Galaxy S9 + mendekatkan diri sebagai pakej keseluruhan, menawarkan lebih banyak ciri dan tembakan cahaya rendah yang boleh dipercayai, tetapi muncul cukup pendek dalam warna dan denaran dinamik yang tidak begitu baik seperti Pixel 2 XL.

Tips Memilih Telefon Kamera

Jika anda cair dengan tawaran megapixel yang tinggi oleh sesetengah telefon, ia akan memberi kesan buruk kepada anda kelak. Jadi, nak beli telefon tu kena tengok kualiti warnanya juga. Lain pengeluar, lain teknologi.

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker