Trik dan Tips Telefon Pintar

Cara Spy Whatsapp (WORKING 2018)

whatsapp logo
Persoalan yang sering ditujukan bila ada kekasih:

  • cara spy whatsapp android
  • cara nak spy whatsapp
  • cara spy chat whatsapp
  • cara untuk spy whatsapp

Umm kalau awek nak login instagram ke wechat ke mesti boyfriend bagi sekali password kan? Tapi whatsapp ha macam mana pulak? Nak bagi password, tak pernah wujud pun huhu. Nak login whatsapp leceh pula tu kena ade sim card.

Takpe, macam biasa Abang Bijak Android boleh tolong. Ada banyak cara nak spy whatsapp ni. Tapi ada yang cara hacker, cara tanam app rahsia dan lain-lain. Ia juga memerlukan duit kerana developer mereka tu yang buatkan.

Tapi setelah Whatsapp melancarkan ‘Whatsapp Web’, kini semua telah berubah. Anda boleh ‘spy’ dengan percuma je. Whatsapp web ni sebenarnya untuk buka dekat Komputer dan kita boleh guna ia sebijik seperti dekat telefon kita tu.

Dengan menggunakan aplikasi bernama ‘Whatscan for Whatsapp’, kita boleh guna teknologi Whatsapp Web ni dekat telefon tanpa buka komputer.

Baca juga :  Google Photos: FREE Tapi Sangat Hebat !

Apa itu Whatsapp Web?

WhatsApp Web is a computer based extension of the WhatsApp account on your phone. The messages you send and receive are fully synced between your phone and your computer, and you can see all messages on both devices.”
~Tak reti nak explain, moga anda faham lah ye.

Jom ketahui apa yang ‘Whatscan’ boleh buat dengan teknologi WS Web;

  • Boleh guna nombor whatsapp yang sama dekat telefon yang berbeza
  • Boleh buka 2 akaun whatsapp dengan satu telefon
  • Hantar dan terima mesej,gambar dan video seperti Whatsapp

Kelebihan penggunaan Whatscan;

  • Ibu bapa boleh pantau whatsapp anak-anak

-Budak sekolah rendah yang viral dulu tu sembang lucah dalam group mereka. So ibubapa boleh guna app ni untuk pantau mereka. Tapi bila dah besar, privasi anak-anak perlu juga ibubapa hormati.

  • Jenis couple yang login akaun sama sendiri boleh kawal whatsapp kekasih mereka pula
  • Mungkin juga untuk ‘SPY’
  • Percuma dan bebas virus.
Baca juga :  Cara Format/Factory Reset Telefon Android (Jimat Masa & Quota)

Dekat mana nak download Whatscan for Whatsapp?

Semestinya dari Google Play Store. Ada banyak apps yang akan muncul. Dari pengalaman saya, dalam banyak-banyak app yang saya download, ade yang problem semasa QR Code. Maka, saya cuba download yang size dia lebih kurang 50mb dan memang berjaya. Yang size rendah tu problem banyak. Jangan kedekut kuota ye kawan-kawan. Saya pun dah lupa siapa developer yang saya download tu. Goodluck.

lets start,

Cara guna Whatscan for Whatsapp

1. Install dan buka app tu dekat telefon kita.

2. Nanti akan ada QR Code seperti;
whatscan qr code

3. Buka Whatsapp dekat telefon mangsa.
(Nak taknak kena ada juga telefon dia)

Baca juga :  Aplikasi Yang Berbahaya Kepada Telefon Anda ! (Bahagian 2)

Selepas tu, buka Whatsapp Web macam ni
whatsapp web

4. Lepas buka WhatsApp Web dekat telefon mangsa, akan keluar camera.
Lepas itu, scan QR Code yang dekat WhatScan.

5. Tahniah, sudah siap !

Contoh saya sudah berjaya;
whatscan demo
(Contoh try guna mak punya huhu)

Atas nasihat saya, privasi orang juga penting. Harap guna ilmu ni untuk tujuan yang benar.

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Sila Matikan Adblocker untuk Menyokong Kami