Trik dan Tips Telefon Pintar

Cara Conquer WiFi Mamak Yang Perlahan | Cara Lajukan Wifi

wifikill pro
Bila bosan mesti roger kawan-kawan ajak lepak dekat mamak. Tapi mesti je ada yang taknak ikut alasan “Wifi mamak sangat perlahan lagi-lagi semasa perlawanan bola sepak”. Ya memang benar, bila ramai pengguna yang connected dengan wifi, maka internet speed dia akan macam ba alif ba ya. So artikel hari ni pasal conquer wifi.

Macam-macam situasi boleh pakai guna aplikasi ni. Contoh yang mujarab juga, kita nak download bahan untuk assignment lepastu member tengah syok download movie, then kita suruh dia pause dia tak mahu, kita boleh ‘pause’ internet dia tanpa dia tahu.

So kalau tak faham juga, app ni boleh sekat internet mereka yang connected dengan wifi.

Baca juga :  Cara Buang ‘Bloatware’ & Pre-Installed Apps

Syarat nak guna app ini ialah:
> Rooted Android
-Yang tak tahu pasal root boleh buka sini
> Kesabaran sebab nak scan tu ambil masa juga tapi tak sampai minit pun tapi kalau yang tak reti sabar tak boleh juga sebab takut app tak responding maka nak buat step seterusnya perlu perlahan-lahan.

Saya selaku penulis ingin memberi nasihat kepada anda, tutorial ini hanya untuk pembelajaran. Berguna jika emergency contohnya kena download bahan assignment. Kalau setiap kali buat trik ni siapa tak marah kan? Maka, guna dengan rasa tanggungjawab.

Tutorial

1. Tekan button play untuk start scan.
2. Biar habis scan dan jangan gelojoh, ilek-ilek je takut app ni crash.
3. Grab all dan tunggu sehingga semua selected (warna akan bertukar kepada biru)
4. Kill All
5. Done. Sekarang anda dapat full speed WiFi sebab anda guna seorang sahaja.

Baca juga :  Cara Tangkap Gambar Macam Abang Pro !

wifikill

(@maxislink adalah nama sebelum bijak android. gambar itu hak kami dan tidak melanggar hak siapa-siapa)

Untuk video, sila tengok di bawah.

Bonus

Taknak block internet member?
1. Suruh dia disconnect wifi dahulu
2. Scan, Grab dan Kill semula.
3. Suruh dia connect balik.

Dia tidak akan di block kerana semasa scanning, ip address telefon dia tiada dalam senarai sebab dia tak connect wifi tu.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Sila Matikan Adblocker untuk Menyokong Kami